Pulykatokány recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Pulykatokány:
- 50 dkg pulykamell
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 mokkáskanál őrölt pirosparika
- 1 nagyobb csipet só
- 1 dl víz
- 2 dl zsírszegény főzőtejszín
- csipet fekete bors
Párolt rizs:
- 20 dkg jázmin rizs
- csipet só
- víz
Saláta:
- 1 csomag saláta keverék (endívia, jégsaláta, cékla, radicchio)
- 1 nagyobb paradicsom
- 10 dkg feta sajt
- pár csepp olívaolaj
Elkészítése:
Az olajt felhevítjük és beletesszük az apróra vágott hagymát, majd azt aranybarnára pirítjuk. A pulykamellet lemossuk és felszeleteljük.
A szeleteket a hagymás alapra tesszük, ízesítjük sóval és borssal, majd megszórjuk a pirospaprikával. Ráöntjük a vizet és fedő alatt főzzük.
Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és fedő nélkül addig főzzük, hogy a hússzeletek omlósak és foszlósak legyenek.
Az ételhez jázmin rizst készítünk. A rizst megmossu, majd egy lábasba tesszük és kb 5 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük.
A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.
Ezután elkészítjük a salátát is. Egy mélyebb tálba tesszük a salátát, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. A fetát kockákra vágjuk és a salátához adjuk. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk és óvatosan összeforgatjuk.
A tokányt rizzsel és salátával tálaljuk.