Pulykatokány recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Pulykatokány:
- 50 dkg pulykamell
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 mokkáskanál őrölt pirosparika
- 1 nagyobb csipet só
- 1 dl víz
- 2 dl zsírszegény főzőtejszín
- csipet fekete bors
Párolt rizs:
- 20 dkg jázmin rizs
- csipet só
- víz
Saláta:
- 1 csomag saláta keverék (endívia, jégsaláta, cékla, radicchio)
- 1 nagyobb paradicsom
- 10 dkg feta sajt
- pár csepp olívaolaj
Elkészítése:
Az olajt felhevítjük és beletesszük az apróra vágott hagymát, majd azt aranybarnára pirítjuk. A pulykamellet lemossuk és felszeleteljük.
A szeleteket a hagymás alapra tesszük, ízesítjük sóval és borssal, majd megszórjuk a pirospaprikával. Ráöntjük a vizet és fedő alatt főzzük.
Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és fedő nélkül addig főzzük, hogy a hússzeletek omlósak és foszlósak legyenek.
Az ételhez jázmin rizst készítünk. A rizst megmossu, majd egy lábasba tesszük és kb 5 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük.
A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.
Ezután elkészítjük a salátát is. Egy mélyebb tálba tesszük a salátát, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. A fetát kockákra vágjuk és a salátához adjuk. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk és óvatosan összeforgatjuk.
A tokányt rizzsel és salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »