Pulykatokány recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Pulykatokány:
- 50 dkg pulykamell
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1 mokkáskanál őrölt pirosparika
- 1 nagyobb csipet só
- 1 dl víz
- 2 dl zsírszegény főzőtejszín
- csipet fekete bors
Párolt rizs:
- 20 dkg jázmin rizs
- csipet só
- víz
Saláta:
- 1 csomag saláta keverék (endívia, jégsaláta, cékla, radicchio)
- 1 nagyobb paradicsom
- 10 dkg feta sajt
- pár csepp olívaolaj
Elkészítése:
Az olajt felhevítjük és beletesszük az apróra vágott hagymát, majd azt aranybarnára pirítjuk. A pulykamellet lemossuk és felszeleteljük.
A szeleteket a hagymás alapra tesszük, ízesítjük sóval és borssal, majd megszórjuk a pirospaprikával. Ráöntjük a vizet és fedő alatt főzzük.
Mikor a hús már majdnem teljesen megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és fedő nélkül addig főzzük, hogy a hússzeletek omlósak és foszlósak legyenek.
Az ételhez jázmin rizst készítünk. A rizst megmossu, majd egy lábasba tesszük és kb 5 dl vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Takarék lángon a rizst félkeményre főzzük, majd levesszük a tűzről és fedővel lefedjük.
A rizst még kb 10 percig hagyjuk a fedő alatt, hogy az puha legyen és felszívja a maradék folyadékot.
Ezután elkészítjük a salátát is. Egy mélyebb tálba tesszük a salátát, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot. A fetát kockákra vágjuk és a salátához adjuk. Pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk és óvatosan összeforgatjuk.
A tokányt rizzsel és salátával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









