Pulykaszárnyas egytál parázsburgonyával recept
Hozzávalók:
- 4 egész pulykaszárny
- 3 evőkanál zsír (nálunk kacsa)
- 2 kg parázsburgonya
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors (ezek ízlés szerint,de max 1 teáskanál mindkettőből)
- 1 csomag szárnyas fűszerkeverék
Elkészítése:
A pulykaszárnyat kettévágom.
Egy tepsit veszek elő, beleteszem az olvasztott zsírt, ráhelyezem a megmosott burgonyát. Rászóróm a felaprított szalonnát, a felaprított fokhagymát, majd ráteszem a húsokat és fűszerezem sóval, borssal és a szárnyas fűszerrel.
A tepsit alufóliával letakarom és a sütőbe teszem 200 fokra. Egy óra 15 perc múlva leveszem a fóliát és ha látom, hogy a szárny több helyen nyílik szét akkor puha és visszateszem már nagyobb fokozaton pirulni fólia nélkül.
Kb 10 perc múlva átforgatom a krumplikat és a husikat is. Újabb 10 perc után készen is van.
Ha a pulyka fiatal volt és jól dolgoztunk, akkor a husi belül puha, könnyen lejön a csontról, kívűl pedig piros.
Tipp:
Kevés só kell rá, mert a kolozsvári szalonna legtöbbször nagyon sós!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









