Pulykaszárnyas egytál parázsburgonyával recept

Hozzávalók:
- 4 egész pulykaszárny
- 3 evőkanál zsír (nálunk kacsa)
- 2 kg parázsburgonya
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 5 gerezd fokhagyma
- só, bors (ezek ízlés szerint,de max 1 teáskanál mindkettőből)
- 1 csomag szárnyas fűszerkeverék
Elkészítése:
A pulykaszárnyat kettévágom.
Egy tepsit veszek elő, beleteszem az olvasztott zsírt, ráhelyezem a megmosott burgonyát. Rászóróm a felaprított szalonnát, a felaprított fokhagymát, majd ráteszem a húsokat és fűszerezem sóval, borssal és a szárnyas fűszerrel.
A tepsit alufóliával letakarom és a sütőbe teszem 200 fokra. Egy óra 15 perc múlva leveszem a fóliát és ha látom, hogy a szárny több helyen nyílik szét akkor puha és visszateszem már nagyobb fokozaton pirulni fólia nélkül.
Kb 10 perc múlva átforgatom a krumplikat és a husikat is. Újabb 10 perc után készen is van.
Ha a pulyka fiatal volt és jól dolgoztunk, akkor a husi belül puha, könnyen lejön a csontról, kívűl pedig piros.
Tipp:
Kevés só kell rá, mert a kolozsvári szalonna legtöbbször nagyon sós!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »