Pulykamell Gellért módra recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg pulykamellfilé
- só
- 8 dkg liszt
- 6 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg gomba (konzerv is lehet)
- 10 dkg pulykasonka
- 20 dkg főtt zöldborsó (konzerv is lehet)
- bors
- fél csokor petrezselyemzöld
- 2,5 dl tej
- 8-10 szelet sajt
Elkészítése:
A pulykamellet 8 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk és megsózzuk. Utána lisztbe forgatjuk és kevés felforrósított olajon, egy nagy serpenyőben szép pirosra sütjük mindkét oldalát, majd egy tepsibe egymás mellé rakjuk a kész szeleteket.
A maradék lisztet félretesszük, mert még szükség lesz rá.
Amíg a husik sülnek, előkészítjük a ragu hozzávalóit. A hagymát megpucoljuk és kockára vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felcsíkozzuk vagy lecsöpögtetünk egy gombakonzervet. A sonkát felkockázzuk, a borsót megfőzzük és lecsöpögtetjük vagy lecsöpögtetünk egy borsókonzervet.
Ha a husik megsültek, a sütésnél visszamaradt olajra rátesszük a hagymát és pár perc alatt megfuttatjuk, majd rátesszük a sonkát és a gombát és még néhány percig pirítjuk. Utána a puha borsót is hozzákeverjük és megborsozzuk. A maradék, 1-2 evőkanál liszttel meghintjük, épp csak egy percig kevergetve pirítjuk, majd ráöntjük a tejet. 1-2 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik. Végül belekeverjük a finomra vágott petrezselymet is.
Ezt a ragut vagy masszát a pulykamell szeletekre kanalazzuk és 1-1 szelet sajtot ráfektetünk. Forró sütőben addig sütjük, míg a sajt rá nem olvad, esetleg kicsit megpirul.
Rizzsel, párolt bébirépával vagy krumplipürével tálaljuk.
Tipp:
Ahogy a képen is látszik, egy nagy tepsi megtelik vele. A mennyiségek természetesen felezhetőek :)