Pulykamedallion királyrák körettel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 g pulykamell filé
- 2 vékony cukkini
- 20 dkg királyrák (koktélrák)
- 1 citrom leve
- 1 pritamin paprika
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 3 dkg vaj
- kevés olívaolaj
- pulykasült fűszerkeverék
Elkészítése:
A pulykahúst érmékre szeleteljük, olajba mártjuk és fűszerezzük, majd állni hagyjuk.
Karikákra vágjuk a cukkiniket, a rákokat megpucoljuk és kis darabokra vágjuk.
Kevés olajon megsütjük a pulykahúst, majd félretesszük és fedő alatt pihentetjük.
A megolvasztott vajon kevés ideig sütjük a rákot, felöntjük citrom lével és a végén megszórjuk petrezselyemzölddel. Ezt is fedő alatt tároljuk.
A cukkinik mindkét oldalát megsütjük.
A kockázott pritamin paprikát néhány perc alatt forró, sós vízben roppanósra főzzük és lecsepegtetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









