Pulykahúsos lencseragu recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 400 g pulykamell
- 250 g lencse
- egy szál sárgarépa
- egy kis fej vöröshagyma
- olaj
- 2 babérlevél
- 1-2 teáskanál mustár
- 2-3 evőkanál tejföl
- só, bors ízlés szerint
- kevés víz
Elkészítése:
Egy közepes méretű edényben a felaprított vöröshagymát kevés olajon elkezdjük pirítani. Amikor üveges a hagyma a kockára vágott pulykamellet is hozzá adjuk, átforgatjuk és felöntjük egy kis vízzel.
Beletesszük a babérlevelet, a felkockázott sárgarépát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús kezd megpuhulni a babérlevelet kivesszük és hozzáadjuk a lencsét, majd kevés vízzel felöntjük.
Ha az egész összefőtt, besűrűsödött és minden megpuhult, akkor ízlés szerint 1-2 teáskanál mustárt és 2-3 evőkanál tejfölt keverünk el a raguban, ezután készre főzzük és még melegen tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.