Pulykahúsos lencseragu recept

Hozzávalók:
- 400 g pulykamell
- 250 g lencse
- egy szál sárgarépa
- egy kis fej vöröshagyma
- olaj
- 2 babérlevél
- 1-2 teáskanál mustár
- 2-3 evőkanál tejföl
- só, bors ízlés szerint
- kevés víz
Elkészítése:
Egy közepes méretű edényben a felaprított vöröshagymát kevés olajon elkezdjük pirítani. Amikor üveges a hagyma a kockára vágott pulykamellet is hozzá adjuk, átforgatjuk és felöntjük egy kis vízzel.
Beletesszük a babérlevelet, a felkockázott sárgarépát, sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús kezd megpuhulni a babérlevelet kivesszük és hozzáadjuk a lencsét, majd kevés vízzel felöntjük.
Ha az egész összefőtt, besűrűsödött és minden megpuhult, akkor ízlés szerint 1-2 teáskanál mustárt és 2-3 evőkanál tejfölt keverünk el a raguban, ezután készre főzzük és még melegen tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »