Pulykahúsos bejgli recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 500 g finomliszt
- 120 ml tej
- 50 g cukor
- 1 tk só
- 200 g vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 12 g friss élesztő
Töltelékhez:
- 1 kg darált pulykahús
- kevés olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 4 db szegfűszeg
- 1 babérlevél
- fél tk oregánó
- 1 kk római kömény
- 1/2 kk őrölt koriander mag
- pici fahéj
- 1 ek méz
- só
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt a tejjel a szokásos módon felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóhoz keverve kidagasztjuk. 3 részre osztjuk és letakarva hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten kb fél órát.
Közben a felaprított hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált húst és átpirítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és felöntjük pici vízzel, csak annyival hogy oda ne kapjon. Lassan megfőzzük míg a leve el nem párolog és a hús nagyjából kész nem lesz (kb fél-3/4 óra).
Félretesszük hűlni, majd kiszedjük belőle a babérlevelet és a szegfűszeget.
Elővesszük a tésztát és egyenként kinyújtjuk. Mindegyik tészta oldalát kb ujjnyira behajtjuk hogy ne szökjön ki a töltelék. Elosztjuk rajta a tölteléket, feltekerjük, majd mindegyik tetejét megkenjük tojássárgájával és így hagyjuk pihenni fél órát.
Átkenjük a tojásfehérjével is és így is hagyjuk még fél órát. A tetejüket villával 2-3 helyen megszurkáljuk, hogy ne repedjen meg a tészta sütés közben.
180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »