Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pulykahúsos bejgli recept

Pulykahúsos bejgli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 500 g finomliszt
    • 120 ml tej
    • 50 g cukor
    • 1 tk só
    • 200 g vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 12 g friss élesztő

    Töltelékhez:

    • 1 kg darált pulykahús
    • kevés olaj
    • 2 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 narancs reszelt héja és leve
    • 4 db szegfűszeg
    • 1 babérlevél
    • fél tk oregánó
    • 1 kk római kömény
    • 1/2 kk őrölt koriander mag
    • pici fahéj
    • 1 ek méz

    Elkészítése:

    A tésztához az élesztőt a tejjel a szokásos módon felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóhoz keverve kidagasztjuk. 3 részre osztjuk és letakarva hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten kb fél órát.

    Közben a felaprított hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált húst és átpirítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és felöntjük pici vízzel, csak annyival hogy oda ne kapjon. Lassan megfőzzük míg a leve el nem párolog és a hús nagyjából kész nem lesz (kb fél-3/4 óra).

    Félretesszük hűlni, majd kiszedjük belőle a babérlevelet és a szegfűszeget.

    Elővesszük a tésztát és egyenként kinyújtjuk. Mindegyik tészta oldalát kb ujjnyira behajtjuk hogy ne szökjön ki a töltelék. Elosztjuk rajta a tölteléket, feltekerjük, majd mindegyik tetejét megkenjük tojássárgájával és így hagyjuk pihenni fél órát.

    Átkenjük a tojásfehérjével is és így is hagyjuk még fél órát. A tetejüket villával 2-3 helyen megszurkáljuk, hogy ne repedjen meg a tészta sütés közben.

    180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá