Pulykahúsos bejgli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 500 g finomliszt
  • 120 ml tej
  • 50 g cukor
  • 1 tk só
  • 200 g vaj
  • 1 tojássárgája
  • 12 g friss élesztő

Töltelékhez:

  • 1 kg darált pulykahús
  • kevés olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 babérlevél
  • fél tk oregánó
  • 1 kk római kömény
  • 1/2 kk őrölt koriander mag
  • pici fahéj
  • 1 ek méz

Elkészítése:

A tésztához az élesztőt a tejjel a szokásos módon felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóhoz keverve kidagasztjuk. 3 részre osztjuk és letakarva hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten kb fél órát.

Közben a felaprított hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált húst és átpirítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és felöntjük pici vízzel, csak annyival hogy oda ne kapjon. Lassan megfőzzük míg a leve el nem párolog és a hús nagyjából kész nem lesz (kb fél-3/4 óra).

Félretesszük hűlni, majd kiszedjük belőle a babérlevelet és a szegfűszeget.

Elővesszük a tésztát és egyenként kinyújtjuk. Mindegyik tészta oldalát kb ujjnyira behajtjuk hogy ne szökjön ki a töltelék. Elosztjuk rajta a tölteléket, feltekerjük, majd mindegyik tetejét megkenjük tojássárgájával és így hagyjuk pihenni fél órát.

Átkenjük a tojásfehérjével is és így is hagyjuk még fél órát. A tetejüket villával 2-3 helyen megszurkáljuk, hogy ne repedjen meg a tészta sütés közben.

180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.