Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt a tejjel a szokásos módon felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóhoz keverve kidagasztjuk. 3 részre osztjuk és letakarva hagyjuk pihenni szobahőmérsékleten kb fél órát.
Közben a felaprított hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a darált húst és átpirítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és felöntjük pici vízzel, csak annyival hogy oda ne kapjon. Lassan megfőzzük míg a leve el nem párolog és a hús nagyjából kész nem lesz (kb fél-3/4 óra).
Félretesszük hűlni, majd kiszedjük belőle a babérlevelet és a szegfűszeget.
Elővesszük a tésztát és egyenként kinyújtjuk. Mindegyik tészta oldalát kb ujjnyira behajtjuk hogy ne szökjön ki a töltelék. Elosztjuk rajta a tölteléket, feltekerjük, majd mindegyik tetejét megkenjük tojássárgájával és így hagyjuk pihenni fél órát.
Átkenjük a tojásfehérjével is és így is hagyjuk még fél órát. A tetejüket villával 2-3 helyen megszurkáljuk, hogy ne repedjen meg a tészta sütés közben.
180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.