Pulykahús sütőtök macokkal, kapros szósszal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykahús (lehet comb vagy mell)
- 1 kávéskanál pulykasült fűszerkeverék
- 1 dl olaj
- 1/2 kg sütőtök
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
- 1 púpos evőkanál zabpehelyliszt
- só, bors ízlés szerint
Szószhoz:
- 1 kisebb tubus majonéz
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál kapor
- fél mokkáskanál fehérbors
- só
- késhegynyi cukor vagy édesítő
Elkészítése:
A pulykahúst vastagabb darabokra vágjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és felforrósított, kevés olajban megsütjük (pici vizet öntsünk alá). Amikor a vizet elfőtte és megpuhult, pirítsuk le.
Készítsük el a macokot: a sütőtököt megpucoljuk, lereszeljük. Üssük bele a tojásokat, tegyük bele a fokhagymaport és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük. Kb egy púpos evőkanálnyit tegyünk kevés felforrósított olajba, lapítsuk el és süssük pirosra mindkét oldalát.
Készítsük el a szószt: a majonézt keverjük el a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot tegyünk bele, majd a kaporral keverjük simára.
A pulykahúst tegyük tányérra, mellé a macokot és öntsünk mellé a szószból.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.