Pulykahús sütőtök macokkal, kapros szósszal recept

Hozzávalók:
- 40 dkg pulykahús (lehet comb vagy mell)
- 1 kávéskanál pulykasült fűszerkeverék
- 1 dl olaj
- 1/2 kg sütőtök
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mokkáskanál fokhagymapor
- 1 púpos evőkanál zabpehelyliszt
- só, bors ízlés szerint
Szószhoz:
- 1 kisebb tubus majonéz
- 1 kis pohár tejföl
- 1 evőkanál kapor
- fél mokkáskanál fehérbors
- só
- késhegynyi cukor vagy édesítő
Elkészítése:
A pulykahúst vastagabb darabokra vágjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és felforrósított, kevés olajban megsütjük (pici vizet öntsünk alá). Amikor a vizet elfőtte és megpuhult, pirítsuk le.
Készítsük el a macokot: a sütőtököt megpucoljuk, lereszeljük. Üssük bele a tojásokat, tegyük bele a fokhagymaport és a lisztet. Sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük. Kb egy púpos evőkanálnyit tegyünk kevés felforrósított olajba, lapítsuk el és süssük pirosra mindkét oldalát.
Készítsük el a szószt: a majonézt keverjük el a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, pici cukrot tegyünk bele, majd a kaporral keverjük simára.
A pulykahúst tegyük tányérra, mellé a macokot és öntsünk mellé a szószból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »