Tejszínes, gombás pulykamell recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 20 dkg farfalle tészta
- 40 dkg pulykamell
- 25 dkg friss gomba
- 2 dl 30%-os tejszín
- 10 dkg teavaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A farfalle tésztát forrásban lévő, sós vízben teljesen megfőzzük a csomagoláson található útmutató szerint, majd leszűrjük és félretesszük.
Amíg a tészta fő, a pulykamellet apró kockákra vágjuk és megsózzuk.
Egy serpenyőben felmelegítjük a teavajat, és megpároljuk rajta a megtisztított, felszeletelt friss gombát, majd hozzáadjuk a pulykamellet, majd frissen őrölt borssal ízesítjük. Miután a pulykamell teljesen megpuhult, beleöntjük a tejszínt és 4 dl vizet, majd az egészet összefőzzük 10-12 perc alatt, amíg a ragu megfelelően besűrűsödik.
A kész ragut tálaljuk a megfőtt farfalle tésztával, a tetejét reszelt sajttal és frissen őrölt borssal szórjuk meg.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.