Tejszínes, gombás pulykamell recept
Hozzávalók:
- 20 dkg farfalle tészta
- 40 dkg pulykamell
- 25 dkg friss gomba
- 2 dl 30%-os tejszín
- 10 dkg teavaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A farfalle tésztát forrásban lévő, sós vízben teljesen megfőzzük a csomagoláson található útmutató szerint, majd leszűrjük és félretesszük.
Amíg a tészta fő, a pulykamellet apró kockákra vágjuk és megsózzuk.
Egy serpenyőben felmelegítjük a teavajat, és megpároljuk rajta a megtisztított, felszeletelt friss gombát, majd hozzáadjuk a pulykamellet, majd frissen őrölt borssal ízesítjük. Miután a pulykamell teljesen megpuhult, beleöntjük a tejszínt és 4 dl vizet, majd az egészet összefőzzük 10-12 perc alatt, amíg a ragu megfelelően besűrűsödik.
A kész ragut tálaljuk a megfőtt farfalle tésztával, a tetejét reszelt sajttal és frissen őrölt borssal szórjuk meg.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










