Tejszínes, gombás pulykamell recept
Hozzávalók:
- 20 dkg farfalle tészta
- 40 dkg pulykamell
- 25 dkg friss gomba
- 2 dl 30%-os tejszín
- 10 dkg teavaj
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A farfalle tésztát forrásban lévő, sós vízben teljesen megfőzzük a csomagoláson található útmutató szerint, majd leszűrjük és félretesszük.
Amíg a tészta fő, a pulykamellet apró kockákra vágjuk és megsózzuk.
Egy serpenyőben felmelegítjük a teavajat, és megpároljuk rajta a megtisztított, felszeletelt friss gombát, majd hozzáadjuk a pulykamellet, majd frissen őrölt borssal ízesítjük. Miután a pulykamell teljesen megpuhult, beleöntjük a tejszínt és 4 dl vizet, majd az egészet összefőzzük 10-12 perc alatt, amíg a ragu megfelelően besűrűsödik.
A kész ragut tálaljuk a megfőtt farfalle tésztával, a tetejét reszelt sajttal és frissen őrölt borssal szórjuk meg.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »










