Tejszínes, gombás pulykamell

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg farfalle tészta
  • 40 dkg pulykamell
  • 25 dkg friss gomba
  • 2 dl 30%-os tejszín
  • 10 dkg teavaj
  • 5 dkg reszelt sajt
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A farfalle tésztát forrásban lévő, sós vízben teljesen megfőzzük a csomagoláson található útmutató szerint, majd leszűrjük és félretesszük.

Amíg a tészta fő, a pulykamellet apró kockákra vágjuk és megsózzuk.

Egy serpenyőben felmelegítjük a teavajat, és megpároljuk rajta a megtisztított, felszeletelt friss gombát, majd  hozzáadjuk a pulykamellet, majd frissen őrölt borssal ízesítjük. Miután a pulykamell teljesen megpuhult, beleöntjük a tejszínt és 4 dl vizet, majd az egészet összefőzzük 10-12 perc alatt, amíg a ragu megfelelően besűrűsödik.

A kész ragut tálaljuk a megfőtt farfalle tésztával, a tetejét reszelt sajttal és frissen őrölt borssal szórjuk meg.

Jó étvágyat!