Pulyka muffin recept

Hozzávalók:
- 60 dkg darált pulykahús
- 1 db kis csokor apróra vágott metélőhagyma
- 15 dkg szárított pirított hagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint zsemlemorzsa
A fasírt belsejébe:
- 20 dkg közepes kockára vágott sajt
A burgonyapüréhez:
- 30 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint só
A tálaláshoz:
- 2 db paradicsom
- 15 dkg bacon
Elkészítése:
A fasírtalap hozzávalóit gyúrjuk össze, majd ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal.
Vegyünk a tenyerünkbe egy kisebb adag húst és rakjunk a közepébe egy sajtkockát.
Gyúrjuk gombóccá, majd rakjuk muffin formába, amit előtte kicsit kiolajozunk.
Előmelegített 180C° sütőben 30-35 perc alatt süssük meg a fasírtjainkat.
Amíg sülnek a fasírtjaink, készítsük el a burgonyapürét.
A megtisztított, kockákra vágott burgonyát sós vízben főzzük puhára.
A megfőtt burgonyát burgonyanyomón törjük át, majd a vajat és tejet hozzáadva keverjük ki a pürét. Ízesítsük szerecsendióval és sóval.
A bacon szeleteket és a paradicsom karikákat pirítsuk meg egy serpenyőben.
A megsült fasírtunk tetejére rakjunk bacont, majd egy sült paradicsomkarikát.
A burgonyapürét rakjuk csillagcsöves nyomózsákba, majd a paradicsom tetejére nyomjunk vele szép formát.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »