Pulyka muffin recept
Hozzávalók:
- 60 dkg darált pulykahús
- 1 db kis csokor apróra vágott metélőhagyma
- 15 dkg szárított pirított hagyma
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint zsemlemorzsa
A fasírt belsejébe:
- 20 dkg közepes kockára vágott sajt
A burgonyapüréhez:
- 30 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 1,5 dl tej
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint só
A tálaláshoz:
- 2 db paradicsom
- 15 dkg bacon
Elkészítése:
A fasírtalap hozzávalóit gyúrjuk össze, majd ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal.
Vegyünk a tenyerünkbe egy kisebb adag húst és rakjunk a közepébe egy sajtkockát.
Gyúrjuk gombóccá, majd rakjuk muffin formába, amit előtte kicsit kiolajozunk.
Előmelegített 180C° sütőben 30-35 perc alatt süssük meg a fasírtjainkat.
Amíg sülnek a fasírtjaink, készítsük el a burgonyapürét.
A megtisztított, kockákra vágott burgonyát sós vízben főzzük puhára.
A megfőtt burgonyát burgonyanyomón törjük át, majd a vajat és tejet hozzáadva keverjük ki a pürét. Ízesítsük szerecsendióval és sóval.
A bacon szeleteket és a paradicsom karikákat pirítsuk meg egy serpenyőben.
A megsült fasírtunk tetejére rakjunk bacont, majd egy sült paradicsomkarikát.
A burgonyapürét rakjuk csillagcsöves nyomózsákba, majd a paradicsom tetejére nyomjunk vele szép formát.