Pulyka kebab szendvics házi bucival recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A házi bucihoz (kb 9 darabhoz):
- 45 dkg finomliszt
- 80 g tejföl
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,3 dl (mandula) tej
- 1 zacskó porélesztő vagy 7 dkg érett kovász
- 5 dkg puha vaj
- 1 evőkanál só
A kebabhoz:
- 500 g darált pulykahús
- 1/2 fej vöröshagyma
- só
- bors
Kebab fűszerezéséhez:
- 1 teáskanál pirospaprika
- fél teáskanál cayene bors
- 1 tk gyömbér
- 1 tk kurkuma
- 1 tk koriander
- 1/2 tk görögszénamag
- 1 tk koriandermag
- 1 tk örölt római kömény
- 1/3 tk kardamom
- 1/2 tk fahéj
- 1/2 tk szegfűszeg
- 2 csipet szerecsendió
- 3 csipet őrölt chili
Körethez:
- 4 nagyobb édesburgonya
- só
- bors
Mártogatóshoz:
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl natúr joghurt
- ízlés szerint friss póréhagyma zöldje
- só
- bors
- tálalashoz cheddar sajt
Elkészítése:
Buci elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A nedves hozzávalokat egy tálban összekeverjük (tojás, tejföl, tejes élesztő). Miutan elkeveredtek hozzáadjuk a lisztet és a sót. Elkezdjük begyúrni a tésztánkat és miután tészta állagot kaptunk hozzáadjuk a puha vajat.
Tovább dagasztjuk, amint elvalik az edény falától és nem marad a tálunkban a tészta, akkor letakarjuk a tálat és meleg helyen 45 percig pihentetjük.
Ha szépen, kb a duplájára nőtt a tésztánk kb 8 dkg-os darabokra kiporciózzuk es gombócot formázunk belőlük és újabb 20 percig pihentetjük.
Pihentetés után ovális buci alakot formálunk belőlük es sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,életakarjuk meg 10 percig es utána felvert tojással lekenjük, hogy szép fényesek legyenek és kb 190-200 fokon 20 percig sütjük.
Kebab elkészítése:
A fűszereket egy mozsárba rakjuk és összekeverjük a jó alapsan. A húst jól besózzuk, meg borsozzuk és attól függően, hogy mennyire szeretnénk fűszeresen 2-4 teáskanállal rárakunk a húsra a fűszerkeverékből.
Végül rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát és összekeverjük, majd gombócokat formázunk a masszából.
Egy tepsit felforrósítunk némi kacsazsírral és aranybarnára sütjük a húsgolyóinkat úgy, hogy jó szaftosak maradjanak.
Köret elkészítése:
Felvágjuk az édesburgomyát szép hasábokra, majd sózzuk és borsozzuk és forró zsiradékban megsütjük. Fontos, hogy ne használjunk fedőt a sütésnél! Így marad igazán ropogós majd a burgonya.
Mártogatós elkészítse:
A joghurtot egy kis tálba rakjuk, fokhagymanyomoval belenyomunk 2 gerezd fokhagymát és az apróra vágott póréhagyma zöldjét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és már csak tálalnunk kell ezt a finomsagot.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »