Hozzávalók:
A házi bucihoz (kb 9 darabhoz):
A kebabhoz:
Kebab fűszerezéséhez:
Körethez:
Mártogatóshoz:
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A nedves hozzávalokat egy tálban összekeverjük (tojás, tejföl, tejes élesztő). Miutan elkeveredtek hozzáadjuk a lisztet és a sót. Elkezdjük begyúrni a tésztánkat és miután tészta állagot kaptunk hozzáadjuk a puha vajat.
Tovább dagasztjuk, amint elvalik az edény falától és nem marad a tálunkban a tészta, akkor letakarjuk a tálat és meleg helyen 45 percig pihentetjük.
Ha szépen, kb a duplájára nőtt a tésztánk kb 8 dkg-os darabokra kiporciózzuk es gombócot formázunk belőlük és újabb 20 percig pihentetjük.
Pihentetés után ovális buci alakot formálunk belőlük es sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,életakarjuk meg 10 percig es utána felvert tojással lekenjük, hogy szép fényesek legyenek és kb 190-200 fokon 20 percig sütjük.
A fűszereket egy mozsárba rakjuk és összekeverjük a jó alapsan. A húst jól besózzuk, meg borsozzuk és attól függően, hogy mennyire szeretnénk fűszeresen 2-4 teáskanállal rárakunk a húsra a fűszerkeverékből.
Végül rárakjuk az apróra vágott vöröshagymát és összekeverjük, majd gombócokat formázunk a masszából.
Egy tepsit felforrósítunk némi kacsazsírral és aranybarnára sütjük a húsgolyóinkat úgy, hogy jó szaftosak maradjanak.
Felvágjuk az édesburgomyát szép hasábokra, majd sózzuk és borsozzuk és forró zsiradékban megsütjük. Fontos, hogy ne használjunk fedőt a sütésnél! Így marad igazán ropogós majd a burgonya.
A joghurtot egy kis tálba rakjuk, fokhagymanyomoval belenyomunk 2 gerezd fokhagymát és az apróra vágott póréhagyma zöldjét. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és már csak tálalnunk kell ezt a finomsagot.
Jó étvágyat hozzá!