Pulyka cordon bleu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamell filé
- 10 dkg füstölt, főtt sonka
- 15 dkg sajt
- csipet só és bors
- 10 dkg liszt
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg panírmorzsa
- 6 dl olaj a sütéshez
Elkészítése:
A pulykamellet a lehető legnagyobb szeletekre felvágjuk és 2 nylon réteg közé helyezve óvatosan, hogy ki ne lyukadjon, kissé kiklopfoljuk.
Egy nagyobb darab folpackot kitekerjük, ráhelyezzük a húst, arra a sonkát és a keskeny csíkokra vágott sajtot, enyhén sózzuk és bátran borsozzuk, majd a folpack segítségével szorosan feltekerjük és tömörítjük, illetve csavarunk rajta párat és a végeit megcsomózzuk. Hűtőszekrénybe téve legalább 6-7 órát hagyjuk dermedni, de a fagyasztóba is betehetjük, ha például egy ünnepi sülthöz előre dolgozunk.
A panírozást duplán kell elvégezni, hogy a sajt biztosan ne folyjon ki a süléskor, azaz: liszt, tojás, morzsa, tojás, morzsa sorrendben.
Bő olajban, de nagyon lassan, takaréklángon, többször forgatva 20-22 perc alatt szép pirosra megsütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni és pár perc pihentetés után felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »