Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pirított csirkemáj zöldfűszerekkel recept

Pirított csirkemáj zöldfűszerekkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemáj
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 6-8 friss bazsalikomlevél
    • 2 szál friss vagy 1/2 kk szárított majoránna
    • 1 kis csokor petrezselyemzöld
    • 4-5 zsályalevél
    • 50 g füstölt szalonna
    • 1 dl almabor vagy félszáraz fehérbor (ennek hiányában víz)

    Elkészítése:

    A fokhagymát meghámozzuk és felszeleteljük.

    A májat megmossuk és leöblítjük. A rajta maradt inakat és hártyákat levágjuk. Ha a máj nagyobb, akkor 2-3 darabra vágjuk.

    A szalonnát csíkokra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a zsályát és a szalonna zsírján pirítjuk kb 1 percig. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkemájat és kb 4-5 percig pirítjuk, hogy a máj mindenhol kifehéredjen. Kevés borsot, sót és a felaprított zöldfűszereket rászórjuk és összekeverjük.

    A borral felöntjük és lefedjük. Addig főzzük, amíg a bor elpárolog alóla.

    A tetejére kevés apírtott petrezselymet szórhatunk.

    Köretként készíthetünk hozzá rozmaringos sült burgonyát.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá