Pirított csirkemáj zöldfűszerekkel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 4 gerezd fokhagyma
- 6-8 friss bazsalikomlevél
- 2 szál friss vagy 1/2 kk szárított majoránna
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 4-5 zsályalevél
- 50 g füstölt szalonna
- 1 dl almabor vagy félszáraz fehérbor (ennek hiányában víz)
Elkészítése:
A fokhagymát meghámozzuk és felszeleteljük.
A májat megmossuk és leöblítjük. A rajta maradt inakat és hártyákat levágjuk. Ha a máj nagyobb, akkor 2-3 darabra vágjuk.
A szalonnát csíkokra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a zsályát és a szalonna zsírján pirítjuk kb 1 percig. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkemájat és kb 4-5 percig pirítjuk, hogy a máj mindenhol kifehéredjen. Kevés borsot, sót és a felaprított zöldfűszereket rászórjuk és összekeverjük.
A borral felöntjük és lefedjük. Addig főzzük, amíg a bor elpárolog alóla.
A tetejére kevés apírtott petrezselymet szórhatunk.
Köretként készíthetünk hozzá rozmaringos sült burgonyát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









