Pirított csirkemáj zöldfűszerekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 4 gerezd fokhagyma
- 6-8 friss bazsalikomlevél
- 2 szál friss vagy 1/2 kk szárított majoránna
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 4-5 zsályalevél
- 50 g füstölt szalonna
- 1 dl almabor vagy félszáraz fehérbor (ennek hiányában víz)
Elkészítése:
A fokhagymát meghámozzuk és felszeleteljük.
A májat megmossuk és leöblítjük. A rajta maradt inakat és hártyákat levágjuk. Ha a máj nagyobb, akkor 2-3 darabra vágjuk.
A szalonnát csíkokra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a zsályát és a szalonna zsírján pirítjuk kb 1 percig. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkemájat és kb 4-5 percig pirítjuk, hogy a máj mindenhol kifehéredjen. Kevés borsot, sót és a felaprított zöldfűszereket rászórjuk és összekeverjük.
A borral felöntjük és lefedjük. Addig főzzük, amíg a bor elpárolog alóla.
A tetejére kevés apírtott petrezselymet szórhatunk.
Köretként készíthetünk hozzá rozmaringos sült burgonyát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »