Pirított csirkemáj zöldfűszerekkel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 4 gerezd fokhagyma
- 6-8 friss bazsalikomlevél
- 2 szál friss vagy 1/2 kk szárított majoránna
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 4-5 zsályalevél
- 50 g füstölt szalonna
- 1 dl almabor vagy félszáraz fehérbor (ennek hiányában víz)
Elkészítése:
A fokhagymát meghámozzuk és felszeleteljük.
A májat megmossuk és leöblítjük. A rajta maradt inakat és hártyákat levágjuk. Ha a máj nagyobb, akkor 2-3 darabra vágjuk.
A szalonnát csíkokra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a zsályát és a szalonna zsírján pirítjuk kb 1 percig. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkemájat és kb 4-5 percig pirítjuk, hogy a máj mindenhol kifehéredjen. Kevés borsot, sót és a felaprított zöldfűszereket rászórjuk és összekeverjük.
A borral felöntjük és lefedjük. Addig főzzük, amíg a bor elpárolog alóla.
A tetejére kevés apírtott petrezselymet szórhatunk.
Köretként készíthetünk hozzá rozmaringos sült burgonyát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »