Pirított csirkemáj zöldfűszerekkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6-8 friss bazsalikomlevél
  • 2 szál friss vagy 1/2 kk szárított majoránna
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 4-5 zsályalevél
  • 50 g füstölt szalonna
  • 1 dl almabor vagy félszáraz fehérbor (ennek hiányában víz)

Elkészítése:

A fokhagymát meghámozzuk és felszeleteljük.

A májat megmossuk és leöblítjük. A rajta maradt inakat és hártyákat levágjuk. Ha a máj nagyobb, akkor 2-3 darabra vágjuk.

A szalonnát csíkokra vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk a zsályát és a szalonna zsírján pirítjuk kb 1 percig. Ekkor hozzáadjuk a fokhagymát és a csirkemájat és kb 4-5 percig pirítjuk, hogy a máj mindenhol kifehéredjen. Kevés borsot, sót és a felaprított zöldfűszereket rászórjuk és összekeverjük.

A borral felöntjük és lefedjük. Addig főzzük, amíg a bor elpárolog alóla.

A tetejére kevés apírtott petrezselymet szórhatunk.

Köretként készíthetünk hozzá rozmaringos sült burgonyát.