Pikáns pulykaszelet recept

Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- só, bors ízlés szerint
A bundához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis doboz kefir (150 g)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 ek liszt
- 1 kisebb csokor vágott petrezselyemzöld
A sütéshez:
- 4 dl étolaj
A körethez:
- 4 burgonya
A bundához:
- 1 kis pohár kefir (150 g)
- 1 ek liszt
- só, bors ízlés szerint
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg reszelt sajt
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
Elkészítése:
A mellet két szeletbe vágtam, nem klopfoltam ki, majd sóztam és borsoztam.
A bundához hozzávalóit összekevertem.
Először lisztbe forgattam, majd a kefires masszába és egy serpenyőben hevített étolajban lassú tűznél kisütöttem.
A burgonyát meghámoztam, 3 mm-es szeletekre vágtam és megmostam. Papírtörlővel szárazra töröltem, majd megsóztam.
A kefirt a tojással felvertem, ízesítettem sóval és borssal. Hozzákevertem a lisztet és a reszelt sajtot.
A burgonya szeleteket először lisztbe forgattam, majd a masszába mártva felhevített étolajban kisütöttem.
Önálló ételként vagy köretnek is fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »