Pikáns pulykaszelet recept
Hozzávalók:
- 40 dkg pulykamell
- só, bors ízlés szerint
A bundához:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 kis doboz kefir (150 g)
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 ek liszt
- 1 kisebb csokor vágott petrezselyemzöld
A sütéshez:
- 4 dl étolaj
A körethez:
- 4 burgonya
A bundához:
- 1 kis pohár kefir (150 g)
- 1 ek liszt
- só, bors ízlés szerint
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg reszelt sajt
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
Elkészítése:
A mellet két szeletbe vágtam, nem klopfoltam ki, majd sóztam és borsoztam.
A bundához hozzávalóit összekevertem.
Először lisztbe forgattam, majd a kefires masszába és egy serpenyőben hevített étolajban lassú tűznél kisütöttem.
A burgonyát meghámoztam, 3 mm-es szeletekre vágtam és megmostam. Papírtörlővel szárazra töröltem, majd megsóztam.
A kefirt a tojással felvertem, ízesítettem sóval és borssal. Hozzákevertem a lisztet és a reszelt sajtot.
A burgonya szeleteket először lisztbe forgattam, majd a masszába mártva felhevített étolajban kisütöttem.
Önálló ételként vagy köretnek is fogyaszthatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









