Petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 cs réteslap (6 lapos 80×40-es)
- ízlés szerint só, bors, vegeta, zöldfűszerek, stb
- 1 csokor friss petrezselyem zöld
- 6 nagyobb gerezd fokhagyma
- 100 g petrezselymes-fokhagymás vajkrém
- 0,5 kg tejföl
- 4 ek kukoricaliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- lenmag, szezámmag
Tetejére:
- 2 dl tejföl
- vegeta
- reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemellet apróra felkockázzuk, befűszerezzük és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és az összetört fokhagymát. Kb. egy órát hagyjuk pácolódni.
Közben a tejfölt, a vajkrémet, a kukoricalisztet, a tojásokat, magokat és fűszereket alaposan összekeverjük és ebbe beleforgatjuk a lepácolt csirkemelleket.
A 2 lap réteslapot kiterítünk és kanállal rámerjük a töltelék 1/3-át. Majd két oldalról feltekerjük és tepsibe tesszük. Ugyanezt megcsináljuk még a másik 2-2 lappal. Szorosan egymás mellé rakjuk őket és a vegetás tejföllel megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
1 órát sütjük 160 °C –on.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.