Petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes recept
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell
- 1 cs réteslap (6 lapos 80×40-es)
- ízlés szerint só, bors, vegeta, zöldfűszerek, stb
- 1 csokor friss petrezselyem zöld
- 6 nagyobb gerezd fokhagyma
- 100 g petrezselymes-fokhagymás vajkrém
- 0,5 kg tejföl
- 4 ek kukoricaliszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - lenmag, szezámmag
Tetejére:
- 2 dl tejföl
- vegeta
- reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemellet apróra felkockázzuk, befűszerezzük és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és az összetört fokhagymát. Kb. egy órát hagyjuk pácolódni.
Közben a tejfölt, a vajkrémet, a kukoricalisztet, a tojásokat, magokat és fűszereket alaposan összekeverjük és ebbe beleforgatjuk a lepácolt csirkemelleket.
A 2 lap réteslapot kiterítünk és kanállal rámerjük a töltelék 1/3-át. Majd két oldalról feltekerjük és tepsibe tesszük. Ugyanezt megcsináljuk még a másik 2-2 lappal. Szorosan egymás mellé rakjuk őket és a vegetás tejföllel megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
1 órát sütjük 160 °C –on.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









