Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes recept

Petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell
    • 1 cs réteslap (6 lapos 80×40-es)
    • ízlés szerint só, bors, vegeta, zöldfűszerek, stb
    • 1 csokor friss petrezselyem zöld
    • 6 nagyobb gerezd fokhagyma
    • 100 g petrezselymes-fokhagymás vajkrém
    • 0,5 kg tejföl
    • 4 ek kukoricaliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • lenmag, szezámmag

    Tetejére:

    • 2 dl tejföl
    • vegeta
    • reszelt sajt

    Elkészítése:

    A csirkemellet apróra felkockázzuk, befűszerezzük és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és az összetört fokhagymát. Kb. egy órát hagyjuk pácolódni.

    Közben a tejfölt, a vajkrémet, a kukoricalisztet, a tojásokat, magokat és fűszereket alaposan összekeverjük és ebbe beleforgatjuk a lepácolt csirkemelleket.

    A 2 lap réteslapot kiterítünk és kanállal rámerjük a töltelék 1/3-át. Majd két oldalról feltekerjük és tepsibe tesszük. Ugyanezt megcsináljuk még a másik 2-2 lappal. Szorosan egymás mellé rakjuk őket és a vegetás tejföllel megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.

    1 órát sütjük 160 °C –on.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá