Petrezslymes-fokhagymás csirkés rétes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 1 cs réteslap (6 lapos 80×40-es)
  • ízlés szerint só, bors, vegeta, zöldfűszerek, stb
  • 1 csokor friss petrezselyem zöld
  • 6 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 100 g petrezselymes-fokhagymás vajkrém
  • 0,5 kg tejföl
  • 4 ek kukoricaliszt
  • 3 tojás
  • lenmag, szezámmag

Tetejére:

  • 2 dl tejföl
  • vegeta
  • reszelt sajt

Elkészítése:

A csirkemellet apróra felkockázzuk, befűszerezzük és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és az összetört fokhagymát. Kb. egy órát hagyjuk pácolódni.

Közben a tejfölt, a vajkrémet, a kukoricalisztet, a tojásokat, magokat és fűszereket alaposan összekeverjük és ebbe beleforgatjuk a lepácolt csirkemelleket.

A 2 lap réteslapot kiterítünk és kanállal rámerjük a töltelék 1/3-át. Majd két oldalról feltekerjük és tepsibe tesszük. Ugyanezt megcsináljuk még a másik 2-2 lappal. Szorosan egymás mellé rakjuk őket és a vegetás tejföllel megkenjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.

1 órát sütjük 160 °C –on.