Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Paradicsomos-gombàs csirkecomb recept

Paradicsomos-gombàs csirkecomb
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 csirkecomb (alsó és felső együtt)
    • 25 dkg csiperke gomba
    • 3-4 ek olaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 5-6 ek sűrített paradicsom
    • 1 dl gőzőtejszín
    • só,bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A csirkecombokat megmossuk és kettévàgjuk. A húsok mindkét oldalàt meghintjük sóval és fedeles jénaiba tesszük.

    Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymàt, ràtesszük a kisebb darabokra vàgott gombàt. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes làngon 6-8 percig pàroljuk a ragut.

    Ezutàn levesszük a tűzről, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt és ha kell még sózzuk. Az így kapott sűrű, gombàs szószt a húsra öntjük.

    A tàlat lefedjük és kb 1,5 óra alatt készre sütjük a combokat.

    Krumplipürével tàlaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá