Paradicsomos-gombàs csirkecomb

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Paradicsomos-gombàs csirkecomb

Hozzávalók:

  • 5 csirkecomb (alsó és felső együtt)
  • 25 dkg csiperke gomba
  • 3-4 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5-6 ek sűrített paradicsom
  • 1 dl gőzőtejszín
  • só,bors ízlés szerint

Elkészítése:

A csirkecombokat megmossuk és kettévàgjuk. A húsok mindkét oldalàt meghintjük sóval és fedeles jénaiba tesszük.

Az olajon megfonnyasztjuk a felaprított hagymàt, ràtesszük a kisebb darabokra vàgott gombàt. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes làngon 6-8 percig pàroljuk a ragut.

Ezutàn levesszük a tűzről, belekeverjük a sűrített paradicsomot, a tejszínt és ha kell még sózzuk. Az így kapott sűrű, gombàs szószt a húsra öntjük.

A tàlat lefedjük és kb 1,5 óra alatt készre sütjük a combokat.

Krumplipürével tàlaljuk.