Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mustáros csirke recept

Mustáros csirke
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 csirke felsőcombfilé
    • 4 csirkemellfilé szelet
    • 4 dl tejföl
    • 1 púpos ek mustár
    • 0,5 dl olaj
    • 3 duci gerezd fokhagyma
    • ételízesítő és frissen őrölt bors ízlés szerint
    • 10 dkg reszelt, füstölt sajt
    • 1 tk étkezési keményítő

    Elkészítése:

    Egy tálba összekeverjük a mártás hozzávalóit. Vagyis belekanalazzuk a tejfölt, olajat, mustárt, belereszeljük a fokhagymát, befűszerezzük ízlés szerint.

    Előveszünk egy tepsit és a mártásban alaposan megfürdetett hússzeleteket szépen elrendezzük benne. A maradékot rákanalazzuk, szépen elsimítjuk, majd az egészet lefedjük alufóliával.

    Mehet a sütőbe, ahol közepes lángon jó 40 perig hagyjuk párolódni. Utána óvatosan levesszük a fóliát vigyázva, mert a kicsapó gőz súlyosan megégethet minket! Elég sok folyadék lesz alatta, de nem gond, ügyesen egy kis lábosba kanalazzuk és csak annyit ahgyunk alatta, hogy le ne égjen, míg kicsit pirul a hús.

    A szeleteket megszórjuk a reszelt sajttal, majd visszatoljuk a sütőbe. Hagjyuk kicsit pirulni.

    Közben a tejfölös-mustáros szaftot feltesszük a gázra melegedni. Pár kanállal kiveszünk belőle, ebbe keverjük a keményítőt, majd az egészet mártást besűrítjük. Ha nagyon tömény lenne, lehet egy kis tejjel, tejszínnel vagy tejföllel hígítani.

    Amikor a húsra szépen ráolvad a sajt, befejeződött a sütés. Tálra szedjük, majd tálaláskor a mártással meglocsoljuk a szeleteket. Szerintem leginkább krumplipüré illik hozzá.

    Tipp:

    Mi nagy krumplibarátok vagyunk, de szerintem rizskörettel tálalva is nagyon finom lehet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá