Mustáros csirke recept

Hozzávalók:
- 4 csirke felsőcombfilé
- 4 csirkemellfilé szelet
- 4 dl tejföl
- 1 púpos ek mustár
- 0,5 dl olaj
- 3 duci gerezd fokhagyma
- ételízesítő és frissen őrölt bors ízlés szerint
- 10 dkg reszelt, füstölt sajt
- 1 tk étkezési keményítő
Elkészítése:
Egy tálba összekeverjük a mártás hozzávalóit. Vagyis belekanalazzuk a tejfölt, olajat, mustárt, belereszeljük a fokhagymát, befűszerezzük ízlés szerint.
Előveszünk egy tepsit és a mártásban alaposan megfürdetett hússzeleteket szépen elrendezzük benne. A maradékot rákanalazzuk, szépen elsimítjuk, majd az egészet lefedjük alufóliával.
Mehet a sütőbe, ahol közepes lángon jó 40 perig hagyjuk párolódni. Utána óvatosan levesszük a fóliát vigyázva, mert a kicsapó gőz súlyosan megégethet minket! Elég sok folyadék lesz alatta, de nem gond, ügyesen egy kis lábosba kanalazzuk és csak annyit ahgyunk alatta, hogy le ne égjen, míg kicsit pirul a hús.
A szeleteket megszórjuk a reszelt sajttal, majd visszatoljuk a sütőbe. Hagjyuk kicsit pirulni.
Közben a tejfölös-mustáros szaftot feltesszük a gázra melegedni. Pár kanállal kiveszünk belőle, ebbe keverjük a keményítőt, majd az egészet mártást besűrítjük. Ha nagyon tömény lenne, lehet egy kis tejjel, tejszínnel vagy tejföllel hígítani.
Amikor a húsra szépen ráolvad a sajt, befejeződött a sütés. Tálra szedjük, majd tálaláskor a mártással meglocsoljuk a szeleteket. Szerintem leginkább krumplipüré illik hozzá.
Tipp:
Mi nagy krumplibarátok vagyunk, de szerintem rizskörettel tálalva is nagyon finom lehet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »