Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy tálba összekeverjük a mártás hozzávalóit. Vagyis belekanalazzuk a tejfölt, olajat, mustárt, belereszeljük a fokhagymát, befűszerezzük ízlés szerint.
Előveszünk egy tepsit és a mártásban alaposan megfürdetett hússzeleteket szépen elrendezzük benne. A maradékot rákanalazzuk, szépen elsimítjuk, majd az egészet lefedjük alufóliával.
Mehet a sütőbe, ahol közepes lángon jó 40 perig hagyjuk párolódni. Utána óvatosan levesszük a fóliát vigyázva, mert a kicsapó gőz súlyosan megégethet minket! Elég sok folyadék lesz alatta, de nem gond, ügyesen egy kis lábosba kanalazzuk és csak annyit ahgyunk alatta, hogy le ne égjen, míg kicsit pirul a hús.
A szeleteket megszórjuk a reszelt sajttal, majd visszatoljuk a sütőbe. Hagjyuk kicsit pirulni.
Közben a tejfölös-mustáros szaftot feltesszük a gázra melegedni. Pár kanállal kiveszünk belőle, ebbe keverjük a keményítőt, majd az egészet mártást besűrítjük. Ha nagyon tömény lenne, lehet egy kis tejjel, tejszínnel vagy tejföllel hígítani.
Amikor a húsra szépen ráolvad a sajt, befejeződött a sütés. Tálra szedjük, majd tálaláskor a mártással meglocsoljuk a szeleteket. Szerintem leginkább krumplipüré illik hozzá.
Mi nagy krumplibarátok vagyunk, de szerintem rizskörettel tálalva is nagyon finom lehet.