Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mojo csirkemell (sous vide) recept

Mojo csirkemell (sous vide)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
210 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Páchoz:

    • 5 csirkemell
    • 1 narancs
    • 1-2 dl 100 %-os narancslé
    • 1 citrom
    • 1 tk só
    • 0,5 tk bors
    • 2 ek olívaolaj
    • egy egész fej fokhagyma (6-8 gerezd)
    • korriander vagy petrezselyemlevél

    Öntethez:

    • 1 csokor petrezselyem vagy korrianderlevél
    • csipet só, bors (ízlés szerint)
    • 1 citrom
    • 0,5 dl csirke szaft

    Köret:

    • főtt rizs, tört burgonya vagy a kedvenc köretünk

    Elkészítése:

    A csirkéket előző nap bepácoljuk, melyhez egy nagyobb tálba öntünk narancslevet, belereszeljük a citrom és a narancs héját, valamint a levét is bele facsarjuk (én a visszamaradt héjat is beleteszem). Ezután öntünk még rá olivaolajat és a megpucolt, felszeletelt fokhagymákat is beletesszük. Ízesítjük sóval, borssal és egy csokor petrezselyem vagy korrianderlevéllel. Jól összekeverjük és belehelyezzük a csirkemelleket.

    Folpackkal lezárva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap vákuumozzuk a csirkéket (egy zacskóba egyet) és 65 celsius fokra állított sous vide kádba helyezzük minimum 2-2,5 órára.

    Az idő lejárta után serpenyőbe süssünk kérget a mellekre és pihentessük 10-20 percet.

    Ha nincs sous vide gépünk, serpenyőbe kevés (1 ek) vajon, vagy olajon pirítsuk le a csirkemelleket (5-6 perc), majd 150 celsius fokos sütőbe 15-20 percre (mérettől függően) helyezzük be őket. Ha elkészültek szintén legalább 10-20 percet pihentessük.

    További ízfokozás és frissesség érhető el, ha felhasználjuk a csirkéből távozó nedveket és bekeverjük egy kis sóval, borssal, citromlével és petrezselyem vagy korrianderlevél összevágott elegyével, majd ezt öntetként használhatjuk.

    Köretnek én rizst készítettem, de másmilyen körettel is tökéletesen tálalható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá