Hozzávalók:
Páchoz:
Öntethez:
Köret:
Elkészítése:
A csirkéket előző nap bepácoljuk, melyhez egy nagyobb tálba öntünk narancslevet, belereszeljük a citrom és a narancs héját, valamint a levét is bele facsarjuk (én a visszamaradt héjat is beleteszem). Ezután öntünk még rá olivaolajat és a megpucolt, felszeletelt fokhagymákat is beletesszük. Ízesítjük sóval, borssal és egy csokor petrezselyem vagy korrianderlevéllel. Jól összekeverjük és belehelyezzük a csirkemelleket.
Folpackkal lezárva 1 éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap vákuumozzuk a csirkéket (egy zacskóba egyet) és 65 celsius fokra állított sous vide kádba helyezzük minimum 2-2,5 órára.
Az idő lejárta után serpenyőbe süssünk kérget a mellekre és pihentessük 10-20 percet.
Ha nincs sous vide gépünk, serpenyőbe kevés (1 ek) vajon, vagy olajon pirítsuk le a csirkemelleket (5-6 perc), majd 150 celsius fokos sütőbe 15-20 percre (mérettől függően) helyezzük be őket. Ha elkészültek szintén legalább 10-20 percet pihentessük.
További ízfokozás és frissesség érhető el, ha felhasználjuk a csirkéből távozó nedveket és bekeverjük egy kis sóval, borssal, citromlével és petrezselyem vagy korrianderlevél összevágott elegyével, majd ezt öntetként használhatjuk.
Köretnek én rizst készítettem, de másmilyen körettel is tökéletesen tálalható.