Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-szezámmagos csirke recept

Mézes-szezámmagos csirke
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1/2 kg csirkemell
    • 1 ek szójaszósz
    • étolaj a sütéshez

    Bundához:

    • 6 ek liszt
    • 3 ek étkezési keményítő
    • 1,5 tk sütőpor
    • 1 ek olaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Mázhoz:

    • 3 ek ketchup
    • 1-2 ek méz
    • 1 tk szójaszósz
    • szezámmag
    • esetleg chili paprika vagy kevés tabasco, ha szeretjük a csípőset

    Elkészítése:

    A pác hozzávalóit a szezámmag kivételével jól összekeverjük, majd félretesszük.

    A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk kevés szójaszósszal és félretesszük.

    A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, megsózzuk és apránként vizet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk (kb fél-1 dl közötti mennyiség). Az egészet csomómentesre keverjük.

    Beletesszük a csirkefalatokat és alaposan összekeverjük az egészet, hogy a húst mindenhol fedje a tészta. A bundás húsokat a felforrósított olajba szedjük és lassan arany színűre sütjük (ne süssük nagy lángon, mert a bunda könnyen megég!).

    Papírtörlőre kanalazzuk, hogy kicsit lecsepeghessen a felesleges olaj, majd még melegen beleforgatjuk a mázba. Szórunk rá szezámmagot és alaposan összekeverjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá