Hozzávalók:
Bundához:
Mázhoz:
Elkészítése:
A pác hozzávalóit a szezámmag kivételével jól összekeverjük, majd félretesszük.
A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk kevés szójaszósszal és félretesszük.
A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, megsózzuk és apránként vizet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk (kb fél-1 dl közötti mennyiség). Az egészet csomómentesre keverjük.
Beletesszük a csirkefalatokat és alaposan összekeverjük az egészet, hogy a húst mindenhol fedje a tészta. A bundás húsokat a felforrósított olajba szedjük és lassan arany színűre sütjük (ne süssük nagy lángon, mert a bunda könnyen megég!).
Papírtörlőre kanalazzuk, hogy kicsit lecsepeghessen a felesleges olaj, majd még melegen beleforgatjuk a mázba. Szórunk rá szezámmagot és alaposan összekeverjük.