Mézes-szezámmagos csirke

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1/2 kg csirkemell
  • 1 ek szójaszósz
  • étolaj a sütéshez

Bundához:

  • 6 ek liszt
  • 3 ek étkezési keményítő
  • 1,5 tk sütőpor
  • 1 ek olaj
  • 1 tojás

Mázhoz:

  • 3 ek ketchup
  • 1-2 ek méz
  • 1 tk szójaszósz
  • szezámmag
  • esetleg chili paprika vagy kevés tabasco, ha szeretjük a csípőset

Elkészítése:

A pác hozzávalóit a szezámmag kivételével jól összekeverjük, majd félretesszük.

A csirkemellet megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, sózzuk, meglocsoljuk kevés szójaszósszal és félretesszük.

A lisztet elkeverjük a keményítővel és a sütőporral. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, megsózzuk és apránként vizet adunk hozzá, hogy sűrű tésztát kapjunk (kb fél-1 dl közötti mennyiség). Az egészet csomómentesre keverjük.

Beletesszük a csirkefalatokat és alaposan összekeverjük az egészet, hogy a húst mindenhol fedje a tészta. A bundás húsokat a felforrósított olajba szedjük és lassan arany színűre sütjük (ne süssük nagy lángon, mert a bunda könnyen megég!).

Papírtörlőre kanalazzuk, hogy kicsit lecsepeghessen a felesleges olaj, majd még melegen beleforgatjuk a mázba. Szórunk rá szezámmagot és alaposan összekeverjük.