Mexikói sörös-babos pulykaragu recept
Hozzávalók:
- 500 g pulykamellfilé
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2,5 dl kukorica sör
- 1 evőkanál sűrített paradicsomkrém
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 1 doboz kukorica konzerv
- 1 lime
- 1 kávéskanál keserű kakaópor
- só, őrölt fekete bors
Tálaláshoz:
- párolt rizs
- tortilla lap
- tortilla chips
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst vékony csíkokra felvágjuk, majd sóval, borssal ízesítjük.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd rádobjuk a húst és erős tűzön kevergetve, kissé elősütjük. Ez után mérsékeljük a serpenyő alatt a tüzet és a fokhagyma gerezdeket rányomjuk a húsra. Kevergetve addig sütjük, amíg elkezdjük érezni a sülő hagyma illatát kb 5-6 perc.
Ekkor hozzá öntjük a sört és lefedve 10 percig pároljuk az ételt. Közben kinyitjuk a konzerveket, leöntjük róluk a levet, átöblítjük, a lime levét kifacsarjuk, a chili paprikát nagyon apróra felvágjuk.
A húshoz adjuk a babot, a kukoricát, a lime levét, a chili paprikát, a sűrített paradicsomot és a kakaóport. Ha szükséges, utánaízesítjük a ragut még sóval és borssal.
Lefedjük és még 15 percet főzzük az ételt. Tálaláskor meghintjük a ragut vágott petrezselyemzölddel és forrón tálaljuk.
Párolt rizst és vagy tortilla lapot kínálunk mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









