Mediterrán csirkeragu kagylótésztával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 db csirkecomb
- 3 ek olívaolaj
- 2 db lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk kakukkfű
- 1 ek petrezselyemzöld
- 5 dl sűrített paradicsom
- 50 dkg kagylótészta (Conchiglie rigate)
- 5 dkg reszelt sajt (parmezán)
- só
Elkészítése:
A combokat lebőrözöm, kicsontozom és a húst mogyorónyi darabokra vágom.
A sárgarépát, padlizsánt, cukkinit és lilahagymát kockára vágom. A fokhagymát lereszelem, vagy fokhagyma présen átnyomom. Egy edényben, amibe minden belefog férni, megforrósítom az olajat, rádobom a sárgarépát, 5 perc pirítás után hozzáadom a csirke húst, megszórom bazsalikommal, kakukkfűvel és fehéredésig pirítom.
Ezután hozzáadom a lilahagymát, fokhagymát, elkeverem, majd pár perc pirítás után hozzáadom a padlizsánt, cukkinit és 5 percig pirítom.
Végül beleöntöm a paradicsompürét, megsózom, megszórom felaprított petrezselyemzölddel, összeforralom.
Közben enyhén sós vízben kifőzöm a tésztát, nem főzöm teljesen készre, leszűröm és elkeverem a paradicsomos raguval.
Lefedem és 5 percig állni hagyom, ezalatt a tészta magába szívja a hiányzó paradicsomos, zöldséges nedvességet, amit a ragu eresztett. Párszor átkeverem.
Tálaláskor a tetejét reszelt sajttal megszórom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »