Mediterrán csirkeragu kagylótésztával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 db csirkecomb
- 3 ek olívaolaj
- 2 db lilahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db padlizsán
- 1 db cukkini
- 1 tk bazsalikom
- 1 tk kakukkfű
- 1 ek petrezselyemzöld
- 5 dl sűrített paradicsom
- 50 dkg kagylótészta (Conchiglie rigate)
- 5 dkg reszelt sajt (parmezán)
- só
Elkészítése:
A combokat lebőrözöm, kicsontozom és a húst mogyorónyi darabokra vágom.
A sárgarépát, padlizsánt, cukkinit és lilahagymát kockára vágom. A fokhagymát lereszelem, vagy fokhagyma présen átnyomom. Egy edényben, amibe minden belefog férni, megforrósítom az olajat, rádobom a sárgarépát, 5 perc pirítás után hozzáadom a csirke húst, megszórom bazsalikommal, kakukkfűvel és fehéredésig pirítom.
Ezután hozzáadom a lilahagymát, fokhagymát, elkeverem, majd pár perc pirítás után hozzáadom a padlizsánt, cukkinit és 5 percig pirítom.
Végül beleöntöm a paradicsompürét, megsózom, megszórom felaprított petrezselyemzölddel, összeforralom.
Közben enyhén sós vízben kifőzöm a tésztát, nem főzöm teljesen készre, leszűröm és elkeverem a paradicsomos raguval.
Lefedem és 5 percig állni hagyom, ezalatt a tészta magába szívja a hiányzó paradicsomos, zöldséges nedvességet, amit a ragu eresztett. Párszor átkeverem.
Tálaláskor a tetejét reszelt sajttal megszórom.