Lilakáposztás-boros csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 1 kisebb fej lilakáposzta
- 2 nagyobb fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál sárgarépa
- 20 dkg császárszalonna
- 2 ek liszt
- 2,5 dl csirkealaplé
- 2,5 dl vörösbor
- 2 db babérlevél
- 1 mk kakukkfű
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítése:
A káposzta külső leveleit fejtsük le, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre (a torzsájából hagyjunk rajta, hogy a leveleket összefogja).
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sárgarépát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel.
A császárszalonnát kockázzuk fel, a csirkecombokat vágjuk ketté.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a császárszalonnát és süssük pár perc alatt világos színűre, majd szedjük ki a zsiradékból és szórjuk bele egy nagyobb tepsibe.
A visszamaradt zsiradékba helyezzük bele a csirkecombokat, majd pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd helyezzük a tepsibe és tegyük köré a káposztaszeleteket.
Ezután tegyük a zsiradékba a felszeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, hogy egy kicsit összeessen, majd szedjük ki és szintén tegyük a tepsibe.
Ezután adjuk a zsiradékhoz a felkarikázott sárgarépát, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a kakukkfűvel, pároljuk pár percig, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze és öntsük fel az alaplével és a borral.
Ezután a öntsük a tepsibe, tegyük bele a babérlevelet, majd fóliával fedjük le a tepsit mielőtt a sütőbe helyeznénk.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 60 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig pároltam).
Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak, vegyük le a fóliát, helyezzük vissza a sütőbe és süssük mér pár percig.
Tipp:
Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »