Lilakáposztás-boros csirkecomb recept

Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 1 kisebb fej lilakáposzta
- 2 nagyobb fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál sárgarépa
- 20 dkg császárszalonna
- 2 ek liszt
- 2,5 dl csirkealaplé
- 2,5 dl vörösbor
- 2 db babérlevél
- 1 mk kakukkfű
- só (ízlés szerint)
- őrölt színes bors (ízlés szerint)
- 2-3 ek olívaolaj
Elkészítése:
A káposzta külső leveleit fejtsük le, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre (a torzsájából hagyjunk rajta, hogy a leveleket összefogja).
A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sárgarépát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel.
A császárszalonnát kockázzuk fel, a csirkecombokat vágjuk ketté.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a császárszalonnát és süssük pár perc alatt világos színűre, majd szedjük ki a zsiradékból és szórjuk bele egy nagyobb tepsibe.
A visszamaradt zsiradékba helyezzük bele a csirkecombokat, majd pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd helyezzük a tepsibe és tegyük köré a káposztaszeleteket.
Ezután tegyük a zsiradékba a felszeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, hogy egy kicsit összeessen, majd szedjük ki és szintén tegyük a tepsibe.
Ezután adjuk a zsiradékhoz a felkarikázott sárgarépát, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a kakukkfűvel, pároljuk pár percig, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze és öntsük fel az alaplével és a borral.
Ezután a öntsük a tepsibe, tegyük bele a babérlevelet, majd fóliával fedjük le a tepsit mielőtt a sütőbe helyeznénk.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 60 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig pároltam).
Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak, vegyük le a fóliát, helyezzük vissza a sütőbe és süssük mér pár percig.
Tipp:
Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »