Lilakáposztás-boros csirkecomb

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 1 kisebb fej lilakáposzta
  • 2 nagyobb fej lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 20 dkg császárszalonna
  • 2 ek liszt
  • 2,5 dl csirkealaplé
  • 2,5 dl vörösbor
  • 2 db babérlevél
  • 1 mk kakukkfű
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 2-3 ek olívaolaj

Elkészítése:

A káposzta külső leveleit fejtsük le, majd vágjuk fel vastagabb cikkekre (a torzsájából hagyjunk rajta, hogy a leveleket összefogja).

A hagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és szeleteljük fel. A fokhagymát szintén pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A sárgarépát tisztítsuk meg, majd karikázzuk fel.

A császárszalonnát kockázzuk fel, a csirkecombokat vágjuk ketté.

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a császárszalonnát és süssük pár perc alatt világos színűre, majd szedjük ki a zsiradékból és szórjuk bele egy nagyobb tepsibe.

A visszamaradt zsiradékba helyezzük bele a csirkecombokat, majd pár perc alatt mindkét oldalát süssük szép pirosra. Ezután szedjük ki a zsiradékból, majd helyezzük a tepsibe és tegyük köré a káposztaszeleteket.

Ezután tegyük a zsiradékba a felszeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, hogy egy kicsit összeessen, majd szedjük ki és szintén tegyük a tepsibe.

Ezután adjuk a zsiradékhoz a felkarikázott sárgarépát, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a kakukkfűvel, pároljuk pár percig, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük alaposan össze és öntsük fel az alaplével és a borral.

Ezután a öntsük a tepsibe, tegyük bele a babérlevelet, majd fóliával fedjük le a tepsit mielőtt a sütőbe helyeznénk.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb 60 percig (én légkeverésnél 160 fokon, 60 percig pároltam).

Amikor a hús és a zöldségek puhára párolódtak, vegyük le a fóliát, helyezzük vissza a sütőbe és süssük mér pár percig.

Tipp:

Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerint köretet.