Lencsés-zöldséges libacomb recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 libacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 0,5 dl fehérbor
- szárított kakukkfű
- 1 közepes fej zeller
- 2 sárgarépa
- 40 dkg lencse előző este beáztatva
- 1 közepes póréhagyma
- 1 ek fehérborecet
- 2 dl fehérbor
- 2 ek mustár
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors ízlés szerint
- zsiradék
Elkészítése:
A combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel.
Egy nagy edényben kevés zsiradékot hevítünk és hirtelen elősütjük a combok mindkét oldalát.
Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymát, paradicsompürét és kissé összekeverjük, majd felöntjük 0,5 dl fehérborral és kevés vízzel. Fedővel latakarjuk és amíg elkészítjük a zölsdégköretet, addig pároljuk. Ha szükséges, akkor a vizet közben pótoljuk.
A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk kissé nagyobb darabokra. A pórét karikázzuk.
Kevés zsiradékon elkezdjük pirítani a zellert és a répát, majd mikor már kis színt kaptak, akkor hozzáadjuk a pórét és együtt pirítjuk tovább. Közben alaposan sózzuk és borsozzuk az egészet.
A beáztatott lencsét leszűrjük, majd a répához-zellerhez adjuk a borral, ecettel, mustárral és kakukkfűvel együtt. Kevés vizet öntünk alá és felforraljuk.
Ha a zöldséges keverék felforrt, akkor elzárjuk alatta a tüzet és egy nagyobb tepsibe áttesszük és elterítjük. A főzőlevet is aláöntjük! A combokat rátesszük a lencsére és rámerjük a szaftot, a kisült zsiradékot pedig ráöntjük a lencsére.
Alufóliával lefedjük és 200 fokra melegített sütőbe toljuk. Akkor készült el az ételünk, ha a zölsdégek és a hús megpuhult, a levet pedig felszívta.