Lencsés-zöldséges libacomb recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 libacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg sűrített paradicsom
- 0,5 dl fehérbor
- szárított kakukkfű
- 1 közepes fej zeller
- 2 sárgarépa
- 40 dkg lencse előző este beáztatva
- 1 közepes póréhagyma
- 1 ek fehérborecet
- 2 dl fehérbor
- 2 ek mustár
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors ízlés szerint
- zsiradék
Elkészítése:
A combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és megszórjuk kakukkfűvel.
Egy nagy edényben kevés zsiradékot hevítünk és hirtelen elősütjük a combok mindkét oldalát.
Ezután hozzáadjuk a felaprított hagymát, paradicsompürét és kissé összekeverjük, majd felöntjük 0,5 dl fehérborral és kevés vízzel. Fedővel latakarjuk és amíg elkészítjük a zölsdégköretet, addig pároljuk. Ha szükséges, akkor a vizet közben pótoljuk.
A zöldségeket meghámozzuk és feldaraboljuk kissé nagyobb darabokra. A pórét karikázzuk.
Kevés zsiradékon elkezdjük pirítani a zellert és a répát, majd mikor már kis színt kaptak, akkor hozzáadjuk a pórét és együtt pirítjuk tovább. Közben alaposan sózzuk és borsozzuk az egészet.
A beáztatott lencsét leszűrjük, majd a répához-zellerhez adjuk a borral, ecettel, mustárral és kakukkfűvel együtt. Kevés vizet öntünk alá és felforraljuk.
Ha a zöldséges keverék felforrt, akkor elzárjuk alatta a tüzet és egy nagyobb tepsibe áttesszük és elterítjük. A főzőlevet is aláöntjük! A combokat rátesszük a lencsére és rámerjük a szaftot, a kisült zsiradékot pedig ráöntjük a lencsére.
Alufóliával lefedjük és 200 fokra melegített sütőbe toljuk. Akkor készült el az ételünk, ha a zölsdégek és a hús megpuhult, a levet pedig felszívta.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »