Kurkumás csirkemell karfiol rizzsel recept

Hozzávalók:
- 2 csirkemell filé
- 3 ek kókuszzsír
- 1 ek kurkuma
- 2 gerezd fokhagyma
- só bors
A karfiol rizshez:
- 1 kisebb fej karfiol
- 2 ek kókuszzsír
- 1 csomag friss petrezselyemzöld
- só
- cayenne bors
Elkészítése:
A csirkemellet kockára vágjuk, a fokhagymát sajt reszelőn lereszeljük és a többi fűszerrel jól összekeverjük.
A kókuszzsíron, fedő alatt, néhányszor átkavarva készre sütjük.
A karfiolt rózsákra szedjük és aprító gépben rizsszem nagyságúra daraboljuk. Egyszerre csak 3-4 rózsát tegyünk a gépbe, így nem töri össze a gép a karfiolt.
Egy öntöttvas serpenyőbe tesszük a kókuszzsírt, ráöntjük az összeaprított karfiolt, megsózzuk, borsozzuk és fedő alatt néhány percig pároljuk.
Utána levesszük a fedőt, rárakjuk az összevágott petrezselyem zöldet és 2-3 percig még ezzel is pirítjuk.
Tipp:
Bő fél óra alatt egy nagyon finom, ráadásul tök egészséges ételt varázsolhatunk az asztalunkra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »