Különleges pulykatekercs recept
Ők is elkészítették
Hozzávalok.
- 1 kg csont nélküli pulykamell
- 9 darab zöldspárga
- 1 piros kaliforniai paprika
- 15 dkg cheddar kockára vágva
- só, bors
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- finomliszt
- zsemlemorzsa
Édesburgonyapüré:
- két közepes édesburgonya
- 8 dkg vaj
- só
- reszelt gyömbér
- csipet őrölt kardamom
- 4 ek tejszín
Elkészítése:
A pulykamelleket felszeleteljük és kikloffoljuk, hogy jó nagy szeleteket kapjunk, majd sózzuk és borsozzuk.
A vékonyra szeletelt kaliforniai paprikát, hússzeletenként 3 zöldspárgát ráhelyezek a hússzelet közepére. A spárga tetejére kockára vagdalt cheddart szórok. A húsokat kétfelől behajtom és felgöngyölöm, így egy húshengert kapok.
A húsokat lisztbe, majd felvert tojásba, legvégül zsemlemorzsába forgatom.
Bő olajba, lassú tüzön, aranysárgára sütöm. Az elején kb 7 percig lefedve sütöm. Leellenőrizzük, hogy jól átsült-e a húsrolád. Hurkapálcika erre tökéletes.
A húsokat kiszedjük és pihentetjük.
Édesburgonyapürével, krumplipürével,pároltzöldséggel, párolt rizzsel, sültkrumplival tálalhatjuk.
A püréhez az édesburgonyát megtisztítom, kockára vágom és mmegfőzöm. Leszűröm és a vajjal, sóval, reszelt gyömbérrel, kardamommal és a tejszínnel pürévé töröm, majd kanállal jól kikeverem.
Van amikor fele-fele arányban tálalok. Vagyis egyik felébe édesburgonyapűrét, másik felébe krumplipüréthelyezek és köretkorongba nyomkodom.
Az egészet vajon átforgatott angol zellerszárral spékelem, ami egyben egyedi dekoráció is.
Tipp:
Szeretettel fűszerezve, még finomabb az étel.