Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes karalábé leves húsgombóccal recept

Krémes karalábé leves húsgombóccal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 nagyobb zsenge karalábé
    • 50 g vaj
    • a karalábé zsenge, pici levelei
    • 250 g darált, pulykahús
    • 1 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 evőkanál kerek szemű rizs
    • 1 kis pohár tejföl
    • 200 ml főzőtejszín
    • só, őrölt fehér bors
    • 1 evőkanál liszt
    • 1/2 citrom leve

    Elkészítése:

    A karalábékat meghámozzuk és kisebb kockákra felvágjuk. A karalábé zsenge, pici leveleit felaprítjuk és félretesszük.

    Egy közepes fazékban a vajat felmelegítjük, majd rádobjuk a karalábékockákat. Sóval és őrölt fehér borssal ízesítjük és alá öntünk fél pohár vizet. Fedő alatt takarékon, félpuhára pároljuk.

    Míg fő a karalábé, addig a rizst szitában megmossuk és egy kevés zsiradékon csikorgóssá pirítjuk. Felöntjük másfélszeres vízmennyiséggel, sózzuk és fedő alatt félpuhára főzzük.

    A darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a félpuhára főtt rizst, majd ízesítjük sóval és borssal. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk a húsmasszából és a félig megfőtt karalábékra ültetjük. Felöntjük a lábast bő egy liter vízzel.

    Sózzuk, majd fedő alatt takarékon készre főzzük a levest kb 25-30 perc alatt.

    Míg fő a leves, addig a tejfölt, a tejszínt és a lisztet habverővel csomómentesre keverjük és ezzel habarjuk majd be a levest. A végén hozzáadjuk a citrom levét és megszórjuk az aprított karalábé levelekkel.

    Forrón tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá