Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Konfitált pulykacomb rizzsel recept

Konfitált pulykacomb rizzsel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg friss pulyka felsőcomb filé bőr nélkül
    • 1 fej fokhagyma
    • 2 TV paprika
    • 70 dkg zsír
    • bors
    • vegeta
    • 25 dkg (jázmin) rizs
    • 1 ek olaj
    • 0,5 l forró víz
    • 1 erőleves kocka
    • hagymapor
    • szárított petrezselyem

    Elkészítése:

    A húst lehártyázzuk, tenyérnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és vegetával megszórjuk mindkét oldalát.

    Egy 28 cm-es, üvegfedős serpenyőbe fektetjük a húst rászórjuk a fokhagyma gerezdeket és a nagyobb darabokra vágott paprikát. A zsírt rátesszük és kerámialapon 9-es fokozaton kezdjük el sütni.

    Kb 15 perc eltelte után a zsír már teljesen felolvad és forr, ekkor levesszük 3-as fokozatra és fedő alatt 3 órán keresztül konfitáljuk. Lényeges, hogy a zsír elfedje a húsdarabokat!

    Az utolsó fél órában elkészítjük a köretet. 1 ek olajon fehéredésig pirítjuk rizst. Hozzáadjuk a leveskockát, megszórjuk szárított petrezselyemmel és fokhagymaporral. Felöntjük 0,5 l forrásban lévő vízzel. Alaposan átkeverjük, lefedjük és lekapcsoljuk alatta a kerámialapot. A maradék hőtől 20 perc alatt teljesen megpuhul.

    Ekkor újra átkeverjük és tálalhatunk is.

    A pulykacomb méltatlanul keveset használt húsféle, pedig így elkészítve csodásan puha, omlós és ízletes.
    Ezt a receptet ajánlom szeretettel figyelmükbe!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá