Konfitált pulykacomb rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg friss pulyka felsőcomb filé bőr nélkül
- 1 fej fokhagyma
- 2 TV paprika
- 70 dkg zsír
- só
- bors
- vegeta
- 25 dkg (jázmin) rizs
- 1 ek olaj
- 0,5 l forró víz
- 1 erőleves kocka
- hagymapor
- szárított petrezselyem
Elkészítése:
A húst lehártyázzuk, tenyérnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és vegetával megszórjuk mindkét oldalát.
Egy 28 cm-es, üvegfedős serpenyőbe fektetjük a húst rászórjuk a fokhagyma gerezdeket és a nagyobb darabokra vágott paprikát. A zsírt rátesszük és kerámialapon 9-es fokozaton kezdjük el sütni.
Kb 15 perc eltelte után a zsír már teljesen felolvad és forr, ekkor levesszük 3-as fokozatra és fedő alatt 3 órán keresztül konfitáljuk. Lényeges, hogy a zsír elfedje a húsdarabokat!
Az utolsó fél órában elkészítjük a köretet. 1 ek olajon fehéredésig pirítjuk rizst. Hozzáadjuk a leveskockát, megszórjuk szárított petrezselyemmel és fokhagymaporral. Felöntjük 0,5 l forrásban lévő vízzel. Alaposan átkeverjük, lefedjük és lekapcsoljuk alatta a kerámialapot. A maradék hőtől 20 perc alatt teljesen megpuhul.
Ekkor újra átkeverjük és tálalhatunk is.
A pulykacomb méltatlanul keveset használt húsféle, pedig így elkészítve csodásan puha, omlós és ízletes.
Ezt a receptet ajánlom szeretettel figyelmükbe!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »