Konfitált pulykacomb rizzsel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg friss pulyka felsőcomb filé bőr nélkül
- 1 fej fokhagyma
- 2 TV paprika
- 70 dkg zsír
- só
- bors
- vegeta
- 25 dkg (jázmin) rizs
- 1 ek olaj
- 0,5 l forró víz
- 1 erőleves kocka
- hagymapor
- szárított petrezselyem
Elkészítése:
A húst lehártyázzuk, tenyérnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és vegetával megszórjuk mindkét oldalát.
Egy 28 cm-es, üvegfedős serpenyőbe fektetjük a húst rászórjuk a fokhagyma gerezdeket és a nagyobb darabokra vágott paprikát. A zsírt rátesszük és kerámialapon 9-es fokozaton kezdjük el sütni.
Kb 15 perc eltelte után a zsír már teljesen felolvad és forr, ekkor levesszük 3-as fokozatra és fedő alatt 3 órán keresztül konfitáljuk. Lényeges, hogy a zsír elfedje a húsdarabokat!
Az utolsó fél órában elkészítjük a köretet. 1 ek olajon fehéredésig pirítjuk rizst. Hozzáadjuk a leveskockát, megszórjuk szárított petrezselyemmel és fokhagymaporral. Felöntjük 0,5 l forrásban lévő vízzel. Alaposan átkeverjük, lefedjük és lekapcsoljuk alatta a kerámialapot. A maradék hőtől 20 perc alatt teljesen megpuhul.
Ekkor újra átkeverjük és tálalhatunk is.
A pulykacomb méltatlanul keveset használt húsféle, pedig így elkészítve csodásan puha, omlós és ízletes.
Ezt a receptet ajánlom szeretettel figyelmükbe!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »