Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst lehártyázzuk, tenyérnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és vegetával megszórjuk mindkét oldalát.
Egy 28 cm-es, üvegfedős serpenyőbe fektetjük a húst rászórjuk a fokhagyma gerezdeket és a nagyobb darabokra vágott paprikát. A zsírt rátesszük és kerámialapon 9-es fokozaton kezdjük el sütni.
Kb 15 perc eltelte után a zsír már teljesen felolvad és forr, ekkor levesszük 3-as fokozatra és fedő alatt 3 órán keresztül konfitáljuk. Lényeges, hogy a zsír elfedje a húsdarabokat!
Az utolsó fél órában elkészítjük a köretet. 1 ek olajon fehéredésig pirítjuk rizst. Hozzáadjuk a leveskockát, megszórjuk szárított petrezselyemmel és fokhagymaporral. Felöntjük 0,5 l forrásban lévő vízzel. Alaposan átkeverjük, lefedjük és lekapcsoljuk alatta a kerámialapot. A maradék hőtől 20 perc alatt teljesen megpuhul.
Ekkor újra átkeverjük és tálalhatunk is.
A pulykacomb méltatlanul keveset használt húsféle, pedig így elkészítve csodásan puha, omlós és ízletes.
Ezt a receptet ajánlom szeretettel figyelmükbe!