Konfitált pulykacomb rizzsel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Konfitált pulykacomb rizzsel

Hozzávalók:

  • 1 kg friss pulyka felsőcomb filé bőr nélkül
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 TV paprika
  • 70 dkg zsír
  • bors
  • vegeta
  • 25 dkg (jázmin) rizs
  • 1 ek olaj
  • 0,5 l forró víz
  • 1 erőleves kocka
  • hagymapor
  • szárított petrezselyem

Elkészítése:

A húst lehártyázzuk, tenyérnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és vegetával megszórjuk mindkét oldalát.

Egy 28 cm-es, üvegfedős serpenyőbe fektetjük a húst rászórjuk a fokhagyma gerezdeket és a nagyobb darabokra vágott paprikát. A zsírt rátesszük és kerámialapon 9-es fokozaton kezdjük el sütni.

Kb 15 perc eltelte után a zsír már teljesen felolvad és forr, ekkor levesszük 3-as fokozatra és fedő alatt 3 órán keresztül konfitáljuk. Lényeges, hogy a zsír elfedje a húsdarabokat!

Az utolsó fél órában elkészítjük a köretet. 1 ek olajon fehéredésig pirítjuk rizst. Hozzáadjuk a leveskockát, megszórjuk szárított petrezselyemmel és fokhagymaporral. Felöntjük 0,5 l forrásban lévő vízzel. Alaposan átkeverjük, lefedjük és lekapcsoljuk alatta a kerámialapot. A maradék hőtől 20 perc alatt teljesen megpuhul.

Ekkor újra átkeverjük és tálalhatunk is.

A pulykacomb méltatlanul keveset használt húsféle, pedig így elkészítve csodásan puha, omlós és ízletes.
Ezt a receptet ajánlom szeretettel figyelmükbe!