Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Konfitált hízott kacsamáj recept

Konfitált hízott kacsamáj
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    • 50-60 dkg-os hízott kacsamáj
    • kb 1 l tej
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 kk só
    • frissen őrölt színes bors (ízlés szerint)
    • 1-1,5 l kacsazsír (vagy libazsír, pulykazsír)

    Elkészítése:

    A fokhagymát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel.

    A kacsamájat tegyük egy tálba, szórjuk rá a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd öntsük fel annyi tejjel hogy ellepje és tegyük be pár órára vagy egész éjszakára a hűtőbe.

    Sütés előtt kb fél órával vegyük ki a májat a hűtőből, papírtörlővel törüljük szárazra és hagyjuk állni szobahőmérsékleten.

    A zsírt olvasszuk fel, majd óvatosan helyezzük bele a szárazra törölt májat, fedjük le és közepes lángon süssük 7-8 percig. Ezután óvatosan fordítsuk át a májat, majd fedő nélkül szintén süssük kb 8 percig.

    Közben készítsünk elő egy tálat, szórjuk az aljába a sót és az őrölt borsot, majd óvatosan helyezzük rá a zsírból kiemelt májat.

    Ezután szűrjük rá a forró zsírt, majd így hagyjuk teljesen kihűlni.

    Tipp:

    A forró zsírban feloldódik a só, így külön már nem kell megsózni a májat. Mivel a zsír bevonja a sült májat így hűtőben hosszabb ideig eltartható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá