Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbásszal töltött csirkecomb hagymás burgonyával recept

Kolbásszal töltött csirkecomb hagymás burgonyával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 csirkecomb
    • 10-15 dkg parasztkolbász
    • 80 dkg burgonya
    • 2 fej vöröshagyma
    • majoránna
    • őrölt kömény
    • bors

    Elkészítése:

    A megtisztított csirkecombokat majoránnával, borssal fűszerezzük és besózzuk (a sózással vigyázzunk, mert a kolbásztól is kaphat egy kis sós ízt). A kolbászt vékonyan felkarikázzuk (igény szerit lehúzhatjuk a bőrét), és ügyesen a csirkecombok bőre alá rakosgatjuk, tehát ezzel töltjük meg.

    Sütőben szép pirosra sütjük.

    A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és amikor már jól meghűlt, nagy lyukú reszelőn „hosszában” lereszeljük.

    A hagymát félkarikákra szeleteljük, egy kis zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzádobjuk a burgonyát, és jól összepirítjuk. Sózzuk, majoránnával és őrölt köménnyel ízesítjük.

    Tipp:

    Ezt a burgonya köretet egy kis kefirrel vagy tejföllel önmagában vacsorára is fogyaszthatjuk.

    A kolbásszal töltött csirkecomb hagymás burgonyával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 124 kcal
    Fehérje: 14 g
    Szénhidrát: 7 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá