Kolbásszal töltött csirkecomb hagymás burgonyával

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 csirkecomb
  • 10-15 dkg parasztkolbász
  • 80 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • bors

Elkészítése:

A megtisztított csirkecombokat majoránnával, borssal fűszerezzük és besózzuk (a sózással vigyázzunk, mert a kolbásztól is kaphat egy kis sós ízt). A kolbászt vékonyan felkarikázzuk (igény szerit lehúzhatjuk a bőrét), és ügyesen a csirkecombok bőre alá rakosgatjuk, tehát ezzel töltjük meg.

Sütőben szép pirosra sütjük.

A burgonyát héjában megfőzzük, megpucoljuk, és amikor már jól meghűlt, nagy lyukú reszelőn „hosszában” lereszeljük.

A hagymát félkarikákra szeleteljük, egy kis zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzádobjuk a burgonyát, és jól összepirítjuk. Sózzuk, majoránnával és őrölt köménnyel ízesítjük.

Tipp:

Ezt a burgonya köretet egy kis kefirrel vagy tejföllel önmagában vacsorára is fogyaszthatjuk.