Kofta kebab pulykából recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg pulykacomb
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 szál petrezselyem zöld apróra vágva
- 1 mk őrölt koriander
- 1 teáskanál füstös pirospaprika
- 1 mk chili pehely vagy 1 db chili paprika apróra vágva
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítése:
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
A húst ledaráljuk, összedolgozzuk a fűszerekkel, hagymákkal, sóval, petrezselyem zölddel.
A masszából 6-8 gombócot formázunk majd bambusz pálcákra vagy nyársra nyomkodjuk.
Nyáron süthetjük grillen, télen sütőben /ha van grillező funkció / vagy sima sütőben rácsra vagy kiolajozott tepsibe téve 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Tzatzikivel vagy más friss salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »










