Kofta kebab pulykából

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kofta kebab pulykából

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 szál petrezselyem zöld apróra vágva
  • 1 mk őrölt koriander
  • 1 teáskanál füstös pirospaprika
  • 1 mk chili pehely vagy 1 db chili paprika apróra vágva
  • frissen őrölt bors

Elkészítése:

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.

A húst ledaráljuk, összedolgozzuk a fűszerekkel, hagymákkal, sóval, petrezselyem zölddel.

A masszából 6-8 gombócot formázunk majd bambusz pálcákra vagy nyársra nyomkodjuk.

Nyáron süthetjük grillen, télen sütőben /ha van grillező funkció / vagy sima sütőben rácsra vagy kiolajozott tepsibe téve 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.

Tzatzikivel vagy más friss salátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!