Kijevi csirkegolyó recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 1 teáskanál só
- 0,5 kávéskanál fekete bors
- 25 dkg sajt
- 5 dkg margarin vagy vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 gerezd fokhagyma (kisebb)
- 1 csokor petrezselyem (kis)
- 1 csipet só (nagy)
- 15 dkg finomliszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagyobb)
- 150 g zsemlemorzsa
- 2 tk szezámmag
- 5 dl napraforgó olaj
Elkészítése:
A csirkemellet ledaráljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Diónyi golyókat hengergetünk belőle. Eredeti recept szerint 30 db-ot, nekem csak 25 lett belőle.
A sajtot egy tálkába reszeljük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a szobahőmérsékletű margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, az előzőleg apróra vágott, friss petrezselyemlevelet és egy csipet sót. Jól összedolgozzuk és apró golyókat formázunk belőle.
A húsgolyókat ellapítjuk, majd egy-egy apró sajtgolyót teszünk mindnek a közepébe és csinos gombóccá sodorjuk.
Három tálkát készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba pedig a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsát rakjuk.
A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött golyókat.
Egy magasabb edényben olajt forrósítunk és közepestől picit kisebb lángon, kb 7-9 perc alatt szép barnára sütjük a golyókat.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajt lecsöpögni. Azonnal, melegen tálaljuk.
Hullámos burgonyát sütöttem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!