Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kijevi csirkegolyó recept

Kijevi csirkegolyó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemellfilé
    • 1 teáskanál só
    • 0,5 kávéskanál fekete bors
    • 25 dkg sajt
    • 5 dkg margarin vagy vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 gerezd fokhagyma (kisebb)
    • 1 csokor petrezselyem (kis)
    • 1 csipet só (nagy)
    • 15 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagyobb)
    • 150 g zsemlemorzsa
    • 2 tk szezámmag
    • 5 dl napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A csirkemellet ledaráljuk, majd sózzuk és borsozzuk. Diónyi golyókat hengergetünk belőle. Eredeti recept szerint 30 db-ot, nekem csak 25 lett belőle.

    A sajtot egy tálkába reszeljük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a szobahőmérsékletű margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymát, az előzőleg apróra vágott, friss petrezselyemlevelet és egy csipet sót. Jól összedolgozzuk és apró golyókat formázunk belőle.

    A húsgolyókat ellapítjuk, majd egy-egy apró sajtgolyót teszünk mindnek a közepébe és csinos gombóccá sodorjuk.

    Három tálkát készítünk. Az elsőbe a lisztet szórjuk, a másodikba a tojásokat kicsit felverjük, a harmadikba pedig a szezámmaggal elkevert zsemlemorzsát rakjuk.

    A fenti sorrendben bepanírozzuk a megtöltött golyókat.

    Egy magasabb edényben olajt forrósítunk és közepestől picit kisebb lángon, kb 7-9 perc alatt szép barnára sütjük a golyókat.

    Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajt lecsöpögni. Azonnal, melegen tálaljuk.

    Hullámos burgonyát sütöttem mellé.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá