Kelkáposzta főzelék pulykafasírttal recept
Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 1,5-2 kg burgonya (ízlés szerint)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- fűszerek: ételízesítő, őrölt bors, fűszerpaprika, őrölt kömény
Rántáshoz:
- 2 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olaj
Fasírthoz:
- fél kg darált pulyka alsócombfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 szelet száraz kenyér vagy zsemle
- fűszerek: ételízesítő, őrölt bors, fűszerpaprika
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A kelkáposztát megmossuk, eltávolítjuk a torzsáját és vékony csíkokra vágjuk.
Egy nagyobb fazékban odatesszük főni 2,5 liter vízzel.
Közben megtisztítjuk a hagymákat és a burgonyát, majd kisebb kockára vágjuk. Hozzáadjuk a káposztához, majd fűszerezzük.
Ez elég nagy mennyiség, amihez 6 kávéskanál ételízesítőt, 1-1 kávéskanál őrölt borsot és őrölt köményt tettem.
Ha felforrt, kicsire vesszük alatta a lángot és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Amíg elkészül a főzelék, elkészítjük a fasírtot. A darált pulykahúshoz adjuk a beáztatott és kinyomkodott kenyeret (vagy zsemlét), a tojásokat, a kétféle apróra vágott hagymát és a fűszereket (1 kk őrölt bors, 1 kk fűszerpaprika, 2 kk ételízesítő). Kisebb golyókat formázunk belőle nedves kézzel és nem túl forró olajban kisütjük.
Kb 20 perc alatt elkészül (mérettől függően). Nekem ebből a mennyiségből 24 db fasírt lett.
Mire a fasírtunk kisül, a főzelék is elkészül,amit rántással sűrítünk. A lisztet olajban világos barnára pirítjuk, hideg vízzel csomómentesre keverjük, így adjuk a forrásban lévő ételhez, majd kb 5-6 percig forraljuk.
A legvégén hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük és el is készültünk.
A főzeléket a fasírttal kínáljuk.