Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

A kedvenc Hortobágyi palacsintám recept

A kedvenc Hortobágyi palacsintám
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A palacsintához:

    • 20 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tej
    • 3 dl ásványvíz
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 kk só

    A töltelékhez:

    • 1 kg csirkecomb
    • 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
    • 20 dkg paradicsom kockázva
    • 10 dkg paprika apróra kockázva
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 kk őrölt bors
    • kevés olaj
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:

    A pörkölthöz a hagymát kevés olajon megpirítjuk, a paprikával együtt.

    Hozzáadjuk a paradicsomot, zsírjára sütjük. Tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával és borssal.

    Beletesszük a megtisztított csirkecombokat és kevés vízzel felengedjük.  Sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk.

    Főzés közben szükség szerint pótoljuk alatta a vizet.  Amíg fő a pörkölt, elkészítjük a palacsintákat.A hozzávalókat egy edényben, habverővel simára keverjük.

    Pici olajjal kikent serpenyőben, sorban kisütjük a palacsintákat, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl vékonyak.

    Ha a hús már megpuhult, levesszük a fedőt és nagy lángon sűrűre beforraljuk a szaftját  (azért bőven maradjon rajta).

    Ezután kiszedjük belőle a húsokat, és félretesszük.

    A tejfölt simára keverjük a szaftban és összeforraljuk.

    A húst leszedjük a csontról, apróra tépkedjük és kevés szaftot keverünk hozzá, hogy ne legyen túl száraz a töltelék.

    Betöltjük a palacsintákat, felgöngyöljük tetszés szerint, majd a forró szafttal leöntve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá