A kedvenc Hortobágyi palacsintám

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 3 dl ásványvíz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk só

A töltelékhez:

  • 1 kg csirkecomb
  • 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 20 dkg paradicsom kockázva
  • 10 dkg paprika apróra kockázva
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 kk őrölt bors
  • kevés olaj
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

A pörkölthöz a hagymát kevés olajon megpirítjuk, a paprikával együtt.

Hozzáadjuk a paradicsomot, zsírjára sütjük. Tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával és borssal.

Beletesszük a megtisztított csirkecombokat és kevés vízzel felengedjük.  Sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk.

Főzés közben szükség szerint pótoljuk alatta a vizet.  Amíg fő a pörkölt, elkészítjük a palacsintákat.A hozzávalókat egy edényben, habverővel simára keverjük.

Pici olajjal kikent serpenyőben, sorban kisütjük a palacsintákat, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl vékonyak.

Ha a hús már megpuhult, levesszük a fedőt és nagy lángon sűrűre beforraljuk a szaftját  (azért bőven maradjon rajta).

Ezután kiszedjük belőle a húsokat, és félretesszük.

A tejfölt simára keverjük a szaftban és összeforraljuk.

A húst leszedjük a csontról, apróra tépkedjük és kevés szaftot keverünk hozzá, hogy ne legyen túl száraz a töltelék.

Betöltjük a palacsintákat, felgöngyöljük tetszés szerint, majd a forró szafttal leöntve tálaljuk.