Karalábéfőzelék pulykamellel gazdagítva recept

Hozzávalók:
- 2 zsenge karalábé
- 20 dkg pulykamellfilé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1-2 db koktél paradicsom ( vagy hámozott paradicsomkonzerv),néhány szelet paprika
- petrezselyemzöld, csombor ( borsikafű), friss zöld kapor
- diónyi vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 2 csapott evőkanál zabpehelyliszt
- só, bors
Elkészítése:
Megmossuk a mellfilét, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és felkockázzuk.
A karalábét megpucoljuk, felaprítjuk, úgyszintén apróra vágjuk a megpucolt hagymát is.
Egy edényben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat és a pulykamell darabkákat fehéredéség sütjük rajta. Ezt követően beletesszük a hagymát és a kockára vágott karalábét, majd 2-3 percig dinszteljük és közben sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a paradicsomot és a paprikát is.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára pároljuk. Mivel zsenge a karalábé, agy hamar elkészül.
Hozzáadjuk a zöldfűszereket: csombort, petrezselyemzöldet, kaprot (nekem volt friss zöld kaprom,de a mirelit is jó).
Közben a liszttel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tejszínt, egy merőkanál főzőlével felhígítjuk a habarást, majd behabarjuk a főzelékünket. Ha szükség utánízesítünk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Gyakran készítek karalábéfőzeléket, mert pillanatok alatt elkészíthető. Remek energiaszegény egytálétel. Nyáron a zsenge karalábé levelét is bele szoktam vágni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »