Karalábéfőzelék pulykamellel gazdagítva recept
Hozzávalók:
- 2 zsenge karalábé
- 20 dkg pulykamellfilé
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1-2 db koktél paradicsom ( vagy hámozott paradicsomkonzerv),néhány szelet paprika
- petrezselyemzöld, csombor ( borsikafű), friss zöld kapor
- diónyi vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- 2 csapott evőkanál zabpehelyliszt
- só, bors
Elkészítése:
Megmossuk a mellfilét, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és felkockázzuk.
A karalábét megpucoljuk, felaprítjuk, úgyszintén apróra vágjuk a megpucolt hagymát is.
Egy edényben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat és a pulykamell darabkákat fehéredéség sütjük rajta. Ezt követően beletesszük a hagymát és a kockára vágott karalábét, majd 2-3 percig dinszteljük és közben sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a paradicsomot és a paprikát is.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára pároljuk. Mivel zsenge a karalábé, agy hamar elkészül.
Hozzáadjuk a zöldfűszereket: csombort, petrezselyemzöldet, kaprot (nekem volt friss zöld kaprom,de a mirelit is jó).
Közben a liszttel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tejszínt, egy merőkanál főzőlével felhígítjuk a habarást, majd behabarjuk a főzelékünket. Ha szükség utánízesítünk.
Jó étvágyat!
Tipp:
Gyakran készítek karalábéfőzeléket, mert pillanatok alatt elkészíthető. Remek energiaszegény egytálétel. Nyáron a zsenge karalábé levelét is bele szoktam vágni.