Karalábéfőzelék pulykamellel gazdagítva

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 zsenge karalábé
  • 20 dkg pulykamellfilé
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1-2 db koktél paradicsom ( vagy hámozott paradicsomkonzerv),néhány szelet paprika
  • petrezselyemzöld, csombor ( borsikafű), friss zöld kapor
  • diónyi vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 csapott evőkanál zabpehelyliszt
  • só, bors

Elkészítése:

Megmossuk a mellfilét, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és felkockázzuk.

A karalábét megpucoljuk, felaprítjuk, úgyszintén apróra vágjuk a megpucolt hagymát is.

Egy edényben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat és a pulykamell darabkákat fehéredéség sütjük rajta. Ezt követően beletesszük a hagymát és a kockára vágott karalábét, majd 2-3 percig dinszteljük és közben sózzuk, borsozzuk. Beletesszük  a paradicsomot és a paprikát is.

Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára pároljuk. Mivel zsenge a karalábé, agy hamar elkészül.

Hozzáadjuk a zöldfűszereket: csombort, petrezselyemzöldet, kaprot (nekem volt friss zöld kaprom,de a mirelit is jó).

Közben a liszttel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tejszínt, egy merőkanál főzőlével felhígítjuk a habarást, majd  behabarjuk a főzelékünket. Ha szükség utánízesítünk.

Jó étvágyat!

Tipp:

Gyakran készítek karalábéfőzeléket, mert pillanatok alatt elkészíthető. Remek energiaszegény egytálétel. Nyáron a zsenge karalábé levelét is bele szoktam vágni.