Hozzávalók:
Elkészítése:
Megmossuk a mellfilét, papírtörlővel leitatjuk róla a vizet és felkockázzuk.
A karalábét megpucoljuk, felaprítjuk, úgyszintén apróra vágjuk a megpucolt hagymát is.
Egy edényben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a vajat és a pulykamell darabkákat fehéredéség sütjük rajta. Ezt követően beletesszük a hagymát és a kockára vágott karalábét, majd 2-3 percig dinszteljük és közben sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a paradicsomot és a paprikát is.
Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje és fedő alatt puhára pároljuk. Mivel zsenge a karalábé, agy hamar elkészül.
Hozzáadjuk a zöldfűszereket: csombort, petrezselyemzöldet, kaprot (nekem volt friss zöld kaprom,de a mirelit is jó).
Közben a liszttel csomómentesre keverjük a tejfölt, hozzáadjuk a tejszínt, egy merőkanál főzőlével felhígítjuk a habarást, majd behabarjuk a főzelékünket. Ha szükség utánízesítünk.
Jó étvágyat!
Gyakran készítek karalábéfőzeléket, mert pillanatok alatt elkészíthető. Remek energiaszegény egytálétel. Nyáron a zsenge karalábé levelét is bele szoktam vágni.